Gigot d'agneau en croûte

lamsbout in deeg
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsbout
  • 150 gram champignons
  • 1 ei
  • 400 gram bladerdeeg
  • zout
  • peper
  • 6 lamsniertjes
  • 150 gram boter
  • 1 deciliter madera
  • 1 takje tijm

Instructies

  • Laat de slager heet been uit de bout verwijderen zonder het vlees open te snijden.
  • Snij de niertjes doormidden en haal het vlees uit het middelste deel weg.
  • Snij ze in kleine blokjes.
  • Verhit wat boter en bak ze 3 minuten.
  • Schenk de madera erover.
  • Snij de champignons in dunne plakjes.
  • Voeg ze bij de niertjes.
  • Voeg het takje tijm toe en wat zout en peper.
  • Laat nog even sudderen en laat dan afkoelen.
  • Vul de bout ermee en naai dicht.
  • Wrijf de bout in met wat boter.
  • Zet hem in een ovenvaste schaal in een oven van 220°C.
  • Haal hem na een kwartiertje uit de oven en laat afkoelen.
  • Droog af en rol geheel in bladerdeeg.
  • Bestrijk die met losgeklopt ei en zet weer gedurende 30 minuten in de oven.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk