Gigot d'agneau en croûte
lamsbout in deeg
Ingrediënten
- 1 kg lamsbout
- 150 gram champignons
- 1 ei
- 400 gram bladerdeeg
- zout
- peper
- 6 lamsniertjes
- 150 gram boter
- 1 deciliter madera
- 1 takje tijm
Instructies
- Laat de slager heet been uit de bout verwijderen zonder het vlees open te snijden.
- Snij de niertjes doormidden en haal het vlees uit het middelste deel weg.
- Snij ze in kleine blokjes.
- Verhit wat boter en bak ze 3 minuten.
- Schenk de madera erover.
- Snij de champignons in dunne plakjes.
- Voeg ze bij de niertjes.
- Voeg het takje tijm toe en wat zout en peper.
- Laat nog even sudderen en laat dan afkoelen.
- Vul de bout ermee en naai dicht.
- Wrijf de bout in met wat boter.
- Zet hem in een ovenvaste schaal in een oven van 220°C.
- Haal hem na een kwartiertje uit de oven en laat afkoelen.
- Droog af en rol geheel in bladerdeeg.
- Bestrijk die met losgeklopt ei en zet weer gedurende 30 minuten in de oven.
- Serveer direct.