Glace au chocolat

chocolade-ijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eierdooiers
  • ½ l melk
  • 200 g suiker
  • 25 g cacaopoeder

Instructies

  • Doe de eierdooiers met de suiker in een kom en klop ze totdat ze schuimig en heel licht van kleur zijn.
  • Schenk de melk in een pan en voeg het cacaopoeder toe.
  • Breng aan de kook.
  • Voeg de chocolademelk langzaam, onder voordurend roeren, toe bij de eierdooiers.
  • Zeef de compositie in een pan.
  • Laat onder voortdurend roeren de pan warm worden op een heel zacht vuur, tot de compositie dik wordt en de lepel blijft bedekken.
  • Laat ze daarna onder af en toe roeren afkoelen.
  • Vries de crème in een sorbetière in.
————————————————————————————————–
Recept categorieën IJs / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk