Glace aux noisettes

hazelnotenijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram suiker
  • ½ liter melk
  • 1 vanillestokje
  • 200 gram tomaat
  • 4 ei
  • 1 deciliter slagroom
  • 20 suiker

Instructies

  • Maal de helft van de hazelnoten in de mixer fijn.
  • Doe de melk in een pan en breng ze aan de kook samen met het vanillestokje en het hazelnootpoeder.
  • Haal de pan van het vuur als de melk kookt en laat vanille en hazelnoot intrekken.
  • Klop de dooiers met de suiker tot de compositie lichtvan kleur en schuimig is.
  • Voeg dan onder voortdurend kloppen de melk toe en verwarm deze créme onder roeren op een zacht vuur tot hij dikker wordt.
  • Haal dan onmiddelijk van het vuur.
  • Verwijder het vanillestokje.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf en meng door de compositie.
  • Doe in een vorm en vries in een vriezer stijf.
  • Hak als het ijs klaar is de rest van de hazelnoten grof.
  • Smelt de suikerklontjes tot caramel.
  • Voegde hazelnoten bij de caramel en schenk de hete caramel over het ijs.
  • Zet het ijs terug in de vriezer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs