Glutenvrije en lactosevrije pizza

glutenvrijlactosevrij.nl
Porties: 1 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

pizzabodem

  • 300 gram glutenvrije broodmix van Schar
  • 200 ml lauwwarm water
  • 15 gram verse gist glutenvrij
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • zout

tomatensaus

  • 2 tomaten
  • 1 gepelde tomaat uit blik
  • 1 oregano
  • peper zout
  • 50 gram geraspte Parmezaan
  • 50 gram Parmaham
  • rucola

Instructies

  • Begin met de pizzabodem.
  • Los hiervoor de verse gist en de suiker op in het lauwwarme water.
  • Laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.
  • Zeef het meel boven een kom.
  • Maak in het midden een kuiltje en giet hierin het gistmengsel.
  • Voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
  • Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel, totdat een glad deeg ontstaat.
  • Het deeg blijft wat plakkerig.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel.
  • Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel.
  • Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.
  • Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek.
  • Laat ongeveer 20 minuten op een warme plek staan zodat het deeg kan rijzen.
  • Maak ondertussen de tomatensaus.
  • Pureer met een staafmixer de tomaten, de gepelde tomaat en de oregano tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Besmeer de pizzabodem met een dun laagje tomatensaus.
  • Bestrooi met de geraspte
  • Parmezaanse kaas en verdeel de Parmaham over de pizza.
  • Bak de pizza in de oven op 225 ºC gedurende ongeveer 25 minuten totdat de bodem knapperig is.
  • Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je meer tijd hebt om het deeg te laten rijzen, is het aan te bevelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij