Glutenvrije en lactosevrije pizza
glutenvrijlactosevrij.nl
Ingrediënten
pizzabodem
- 300 gram glutenvrije broodmix van Schar
- 200 ml lauwwarm water
- 15 gram verse gist glutenvrij
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- zout
Instructies
- Begin met de pizzabodem.
- Los hiervoor de verse gist en de suiker op in het lauwwarme water.
- Laat het mengsel 10 minuten staan op een warme plek totdat het begint te schuimen.
- Zeef het meel boven een kom.
- Maak in het midden een kuiltje en giet hierin het gistmengsel.
- Voeg de olijfolie en een snufje zout toe.
- Roer het gistmengsel van binnen naar buiten door het meel, totdat een glad deeg ontstaat.
- Het deeg blijft wat plakkerig.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat meel.
- Leg hierop het deeg en bestrooi ook dit met wat meel.
- Leg een tweede vel bakpapier op het deeg en rol het uit tot een zo dun mogelijke bodem.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en dek het pizzadeeg af met een vochtige theedoek.
- Laat ongeveer 20 minuten op een warme plek staan zodat het deeg kan rijzen.
- Maak ondertussen de tomatensaus.
- Pureer met een staafmixer de tomaten, de gepelde tomaat en de oregano tot een gladde saus.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Besmeer de pizzabodem met een dun laagje tomatensaus.
- Bestrooi met de geraspte
- Parmezaanse kaas en verdeel de Parmaham over de pizza.
- Bak de pizza in de oven op 225 ºC gedurende ongeveer 25 minuten totdat de bodem knapperig is.
- Haal de pizza uit de oven en verdeel de rucola erover
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je meer tijd hebt om het deeg te laten rijzen, is het aan te bevelen