Gnocchi a la Romana

Serveer de Gnocchi a la Romana als heerlijk bijgerecht met de rijke smaak van Parmezaanse kaas en boter. De knapperige bovenkant geeft een heerlijk contrast met de zachte binnenkant van de gnocchi. Buon appetito!
Porties: 4
inclusief opstijven in de koelkast 1 uur 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ liter melk
  • 125 gram griesmeel
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Nootmuskaat
  • 2 eieren losgeklopt
  • 55 gram boter + extra vlokken om erop te leggen
  • 50 gram belegen kaas

Instructies

Voorbereiden:

  • Breng de melk aan de kook.
  • Kook op laag vuur onder voortdurend roeren het griesmeel in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Voeg van het vuur af de Parmezaanse kaas, zout, nootmuskaat, eidooiers en 30 gram boter toe.
  • Roer goed door.
  • Schep het mengsel op een stuk plasticfolie en vorm het tot een rol.
  • Laat het ongeveer 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd het vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik de gnocchi dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel belegen kaas en de rest van de boter in vlokjes over de gnocchi.
  • Bak in de oven gedurende ongeveer 40 minuten, totdat de gnocchi goudbruin en gaar is.

Voedingswaarden

Calories: 400 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Pasta
Land van herkomst Italië