Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 deciliter Cava
- 2 deciliter grapefruitsap
- 2 deciliter suikersiroop verhouding 1 op 1 door koken en af laten koelen
- 2 deciliter citroensap
Instructies
- Meng alle ingrediënten samen in een kom.
- Giet het mengsel in een platte bak en plaats het in de vriezer.
- Roer af en toe met een vork of garde door het mengsel in de bak.
- Hierdoor ontstaan grove kristallen/schilfers.
- Laat de granité minstens 4 uur bevriezen, of tot het volledig bevroren is.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Deze grapefruit granité is heerlijk als verfrissend dessert op een warme dag, of als lichte afsluiter na een feestelijke maaltijd.
- U kunt de granité minder zoet maken door minder suikersiroop toe te voegen, en eventueel experimenteren met toevoeging van kruiden zoals munt of basilicum voor extra smaakdimensies.
- Serveer de granité in kleine glaasjes als verfrissend tussendoortje, of schep het over Griekse yoghurt of kwark en garneer met gehakte pistachenoten en een drizzle honing voor een elegante presentatie.