Grapefruit granité

Verfrissende Grapefruit Granité

Porties: 10 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
invriestijd 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 deciliter Cava
  • 2 deciliter grapefruitsap
  • 2 deciliter suikersiroop verhouding 1 op 1 door koken en af laten koelen
  • 2 deciliter citroensap

Instructies

  • Meng alle ingrediënten samen in een kom.
  • Giet het mengsel in een platte bak en plaats het in de vriezer.
  • Roer af en toe met een vork of garde door het mengsel in de bak.
  • Hierdoor ontstaan grove kristallen/schilfers.
  • Laat de granité minstens 4 uur bevriezen, of tot het volledig bevroren is.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze grapefruit granité is heerlijk als verfrissend dessert op een warme dag, of als lichte afsluiter na een feestelijke maaltijd.
  • U kunt de granité minder zoet maken door minder suikersiroop toe te voegen, en eventueel experimenteren met toevoeging van kruiden zoals munt of basilicum voor extra smaakdimensies.
  • Serveer de granité in kleine glaasjes als verfrissend tussendoortje, of schep het over Griekse yoghurt of kwark en garneer met gehakte pistachenoten en een drizzle honing voor een elegante presentatie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst