Grapefruit tijmparfait
AllerHande juli 2003
Ingrediënten
- 1½ rode grapefruit
- 4 eidooiers
- 4 eetlepel(s) witte basterdsuiker
- 2 takjes tijm gerist
- 125 ml slagroom
Instructies
- In grote pan water aan de kook brengen.
- Vuur laag draaien.
- Halve grapefruit uitpersen.
- In kom eierdooiers met suiker, tijm en grapefruitsap met mixer loskloppen.
- Kom op pan zetten en eierdooiers al kloppend laten binden, tot mengsel na ca. 10 minuten romig is en zo dik als vla.
- Dooiermengsel laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
- Intussen slagroom lobbig kloppen.
- Slagroom door afgekoelde dooiermengsel scheppen.
- Mengsel over vormpjes verdelen en afdekken met plasticfolie.
- Parfaits in diepvries in minstens 3 uur laten opstijven.
- Andere grapefruit dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
- Vlak voor serveren parfaits uit diepvries nemen en op vier borden storten.
- Garneren met partjes grapefruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Grapefruit geeft een heel licht smaakaccent aan de romige parfait. Ook sinaasappel, citroen en limoen lenen zich goed voor dit recept.