Grapefruit tijmparfait

AllerHande juli 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • rode grapefruit
  • 4 eidooiers
  • 4 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • 2 takjes tijm gerist
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • In grote pan water aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien.
  • Halve grapefruit uitpersen.
  • In kom eierdooiers met suiker, tijm en grapefruitsap met mixer loskloppen.
  • Kom op pan zetten en eierdooiers al kloppend laten binden, tot mengsel na ca. 10 minuten romig is en zo dik als vla.
  • Dooiermengsel laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
  • Intussen slagroom lobbig kloppen.
  • Slagroom door afgekoelde dooiermengsel scheppen.
  • Mengsel over vormpjes verdelen en afdekken met plasticfolie.
  • Parfaits in diepvries in minstens 3 uur laten opstijven.
  • Andere grapefruit dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Vlak voor serveren parfaits uit diepvries nemen en op vier borden storten.
  • Garneren met partjes grapefruit.

Notities / Tips / Wijnadvies

Grapefruit geeft een heel licht smaakaccent aan de romige parfait. Ook sinaasappel, citroen en limoen lenen zich goed voor dit recept.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch