Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 0,5 liter volle melk
- 30 gram griesmeel
- 100 gram suiker
- vanillestokje
- 5 gram gelatine
- 1 dl geslagen room
Saus:
- 400 gram rijpe vlierbessen
- 2 dl water
- 100 gram suiker
- aardappelmeel
evt.
- eau de vie de framboise
Instructies
- De melk met de griesmeel, de suiker en het vanillestokje aan de kook brengen en 5 min. laten koken
- De vanille verwijderen en de gelatine toevoegen.
- Zodra de vloeistof gaat geleren de geslagen room toevoegen en in een puddingvorm of cakeblik gieten.
- Voor de vlierbessen coulis de bessen met het water en de suiker aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. Zeven.
- Eventueel wat eau de Vie toevoegen en eventueel binden met wat aardappelzetmeel,