Groene Groenten Risotto met Parmezaan

Romige risotto met doperwten, courgette, spinazie en verse kruiden, gegarneerd met geschaafde Parmezaanse kaas. Geserveerd op een wit keramisch bord met vork, in een warme en uitnodigende setting.

Groene Groenten Risotto met Parmezaan

Romige risotto boordevol groene groenten zoals asperges, haricots verts en sugar snaps, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 g sugar snaps
  • 1 dl droge witte wijn
  • 250 g groene asperges
  • 200 g haricots verts
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 3 bosuitjes
  • 50 g boter of margarine
  • 300 g risottorijst
  • 1 sjalotje
  • peper
  • zout

Instructies

  • Bosuitjes schoonmaken, in de lengte halveren en in stukjes van 3 cm snijden.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • Asperges wassen, onderkant ca.
  • 1 1/2 cm afsnijden en schuin in stukjes van 2 cm snijden.
  • Kopjes apart houden.
  • Haricots verts wassen, schoonmaken en halveren.
  • Sugar snaps wassen en schoonmaken.
  • In een pan 25 g boter verhitten, bosui ca.
  • 3 minuten al omscheppend fruiten en uit de pan scheppen.
  • Sjalot en asperges aan het bakvet toevoegen en ca.
  • 3 minuten fruiten.
  • Rijst toevoegen en ca.
  • 2 minuten al omscheppend bakken tot de korrels glanzen.
  • Wijn toevoegen en laten verdampen.
  • Beetje bij beetje 1 liter water toevoegen, kruidenbouillontabletten verkruimelen en de rijst onafgedekt zachtjes ca.
  • 20 minuten koken.
  • Intussen in een andere pan water met snufje zout aan de kook brengen.
  • Sugar snaps, haricots verts en aspergekoppen 6-8 minuten koken en in een vergiet laten uitlekken.
  • Sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en bosui door de risotto scheppen en nog ca.
  • 5 minuten al omscheppend meewarmen.
  • Rest van de boter door de risotto scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met versgeraspte parmezaanse kaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra parmezaanse kaas en eventueel een takje verse peterselie voor kleur.
Wijnadvies:

Een frisse droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 360 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Asperges / Groenten / Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Lente
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch