Groene Groenten Risotto met Parmezaan
Romige risotto boordevol groene groenten zoals asperges, haricots verts en sugar snaps, perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Equipment
- kookpan
- mes
Ingrediënten
- 100 g sugar snaps
- 1 dl droge witte wijn
- 250 g groene asperges
- 200 g haricots verts
- 2 kruidenbouillontabletten
- 3 bosuitjes
- 50 g boter of margarine
- 300 g risottorijst
- 1 sjalotje
- peper
- zout
Instructies
- Bosuitjes schoonmaken, in de lengte halveren en in stukjes van 3 cm snijden.
- Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
- Asperges wassen, onderkant ca.
- 1 1/2 cm afsnijden en schuin in stukjes van 2 cm snijden.
- Kopjes apart houden.
- Haricots verts wassen, schoonmaken en halveren.
- Sugar snaps wassen en schoonmaken.
- In een pan 25 g boter verhitten, bosui ca.
- 3 minuten al omscheppend fruiten en uit de pan scheppen.
- Sjalot en asperges aan het bakvet toevoegen en ca.
- 3 minuten fruiten.
- Rijst toevoegen en ca.
- 2 minuten al omscheppend bakken tot de korrels glanzen.
- Wijn toevoegen en laten verdampen.
- Beetje bij beetje 1 liter water toevoegen, kruidenbouillontabletten verkruimelen en de rijst onafgedekt zachtjes ca.
- 20 minuten koken.
- Intussen in een andere pan water met snufje zout aan de kook brengen.
- Sugar snaps, haricots verts en aspergekoppen 6-8 minuten koken en in een vergiet laten uitlekken.
- Sugar snaps, haricots verts, aspergekoppen en bosui door de risotto scheppen en nog ca.
- 5 minuten al omscheppend meewarmen.
- Rest van de boter door de risotto scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met versgeraspte parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra parmezaanse kaas en eventueel een takje verse peterselie voor kleur. Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Garneer met extra parmezaanse kaas en eventueel een takje verse peterselie voor kleur. Wijnadvies:
Een frisse droge witte wijn zoals Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
