Groene thee-crème brulée met limoen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 zakjes groene thee
  • 4 eidooiers
  • 40 g fijne kristalsuiker + suiker voor branden
  • 0.5 l slagroom
  • Fijne rasp en sap van 1 limoen

Instructies

  • Los het groene thee op in de slagroom en breng aan de kook.
  • Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte en luchtige crème.
  • Meng de limoenrasp erdoor.
  • Giet al roerende de kokende slagroom rustig bij de luchtige eieren.
  • Meng het limoensap erdoor en laat het geheel zachtjes binden op een laag vuur.
  • Verdeel de crème over 4 bordjes of schaaltjes en laat crème brulée in ca. 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Serveertips
  • Bestrooi de bovenkant van de crème brulée met een dun laagje suiker.
  • Brand af met een gasbrander.
  • Als je geen gasbrander hebt zet ze dan even onder hete grill tot de suiker is gekaramelliseerd.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met maanzaadgalettes, kleine quenelles mintroom of limoencrème.
Groene thee is een niet-gefermenteerde thee die veel in Aziatische landen wordt geschonken.
Een van de bekendste soorten is de Gunpowder thee, die je in de toko kunt kopen.
Deze wordt trouwens ook gebruikt om munt-thee mee te maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht