Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de frittata:
- 8 grote eieren
- 100 ml slagroom
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl nootmuskaat
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 10 g boter
- 2 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
- 1 rode ui in dunne ringen
- 150 g kastanjechampignons in plakjes
- 60 g boerenkool in stukjes gescheurd
- 80 g bimi
- 100 g feta verkruimeld
Voor de roodlof:
- 4 struikjes roodlof in kwarten
- 2 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 2 eetlepel(s) hazelnoten grof gehakt
Instructies
- Breek de eieren in een kan en klop ze los.
- Voeg de slagroom, oregano, nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.
- Meng alles en zet het apart.
- Doe de boter en olie in een koekenpan met een doorsnede van 26 centimeter en een steel die onder de grill kan.
- Plaats de pan op middelhoog vuur.
- Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de ui toe.
- Bak tot de ui zacht wordt.
- Voeg alle champignons toe en blijf goed roeren.
- Voeg na 5 minuten de boerenkool, bimi en feta toe.
- Laat alles nog 5 minuten bakken.
- Voeg het eimengsel toe en laat alles 10 minuten zachtjes garen.
- Zet de oven aan op de grillstand, plaats de pan in de oven tot het eimengsel is gestold.
- Houd dat goed in de gaten, want dat gaat snel.
- Rooster intussen heel eventjes de roodlof met de olijfolie, zout, peper en hazelnoten in een grillpan.