Groentefritata

Groentefritata

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de frittata:

  • 8 grote eieren
  • 100 ml slagroom
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl nootmuskaat
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 10 g boter
  • 2 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • 150 g kastanjechampignons in plakjes
  • 60 g boerenkool in stukjes gescheurd
  • 80 g bimi
  • 100 g feta verkruimeld

Voor de roodlof:

  • 4 struikjes roodlof in kwarten
  • 2 eetlepel(s) extra vergine olijfolie
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel(s) hazelnoten grof gehakt

Instructies

  • Breek de eieren in een kan en klop ze los.
  • Voeg de slagroom, oregano, nootmuskaat en zout en peper naar smaak toe.
  • Meng alles en zet het apart.
  • Doe de boter en olie in een koekenpan met een doorsnede van 26 centi­meter en een steel die onder de grill kan.
  • Plaats de pan op middelhoog vuur.
  • Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de ui toe.
  • Bak tot de ui zacht wordt.
  • Voeg alle ­champignons toe en blijf goed roeren.
  • Voeg na 5 minuten de boerenkool, bimi en feta toe.
  • Laat alles nog 5 minuten bakken.
  • Voeg het eimengsel toe en laat alles 10 minuten zachtjes garen.
  • Zet de oven aan op de grillstand, plaats de pan in de oven tot het eimengsel is gestold.
  • Houd dat goed in de gaten, want dat gaat snel.
  • Rooster intussen heel eventjes de roodlof met de olijfolie, zout, peper en hazelnoten in een grillpan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm / Vegetarisch