Groentenballetjes met romige tomatensaus
Equipment
Ingrediënten
- 500 g aardappels in grove stukken
- 350 g bloemkool in roosjes
- 125 ml yoghurt volle
- 4 tl koriander ketoembar
- 4 tl djinten = gemalen komijn
- 3 tl kurkuma
- 15 gram koriander fijngehakt
- 4 eetlepel(s) bloem
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 3 tl gember geraspt
- ½ rode peper fijngehakt
- 200 gram tomaat
- 100 ml olie
Instructies
- Aardappelen en bloemkoolroosjes in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken.
- Aardappelen en bloemkool afgieten en fijnstampen met 2 el yoghurt.
- Helft van gemalen koriander, komijn, kurkuma en verse koriander erdoor mengen.
- Bloem toevoegen en puree op smaak brengen met zout en peper.
- Handen met bloem bestuiven en van pureemengsel ca. 30 balletjes draaien.
- In koekenpan knoflook, gember, rode peper en rest van specerijen in 2 el olie bakken.
- Tomaten toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot saus is ingedikt; zo nu en dan roeren.
- Oven voorverwarmen op 100°C.
- Rest van olie in diepe pan of wok verhitten.
- Groenteballetjes in porties in 4-5 min. rondom bruin en gaar frituren.
- Op keukenpapier laten uitlekken en in oven warmhouden.
- Saus van vuur nemen en met zout en peper op smaak brengen.
- Rest van yoghurt erdoor roeren.
- Saus over groenteballetjes scheppen of erbij serveren.
- Rest van verse koriander erover strooien.