Groentenballetjes met romige tomatensaus

Porties: 4
Total time 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardappels in grove stukken
  • 350 g bloemkool in roosjes
  • 125 ml yoghurt volle
  • 4 tl koriander ketoembar
  • 4 tl djinten = gemalen komijn
  • 3 tl kurkuma
  • 15 gram koriander fijngehakt
  • 4 eetlepel(s) bloem
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 3 tl gember geraspt
  • ½ rode peper fijngehakt
  • 200 gram tomaat
  • 100 ml olie

Instructies

  • Aardappelen en bloemkoolroosjes in weinig water met zout in 20 min. gaarkoken.
  • Aardappelen en bloemkool afgieten en fijnstampen met 2 el yoghurt.
  • Helft van gemalen koriander, komijn, kurkuma en verse koriander erdoor mengen.
  • Bloem toevoegen en puree op smaak brengen met zout en peper.
  • Handen met bloem bestuiven en van pureemengsel ca. 30 balletjes draaien.
  • In koekenpan knoflook, gember, rode peper en rest van specerijen in 2 el olie bakken.
  • Tomaten toevoegen en geheel ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen tot saus is ingedikt; zo nu en dan roeren.
  • Oven voorverwarmen op 100°C.
  • Rest van olie in diepe pan of wok verhitten.
  • Groenteballetjes in porties in 4-5 min. rondom bruin en gaar frituren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en in oven warmhouden.
  • Saus van vuur nemen en met zout en peper op smaak brengen.
  • Rest van yoghurt erdoor roeren.
  • Saus over groenteballetjes scheppen of erbij serveren.
  • Rest van verse koriander erover strooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch