Groentepakora's
Pakora is een Indiase groentebeignet.
Ingrediënten
- 1 grote aardappels
- 1 kleine bloemkool
- 1 kleine rode paprika
- 2 kool- of 5 spinaziebladeren
- 1 middelgrote ui
- 100 gram maïskorrels uit blik
- 2 theelepel garam masala
- 2 theelepel korianderpoeder
- 1 ½ kop kikkererwtenmeel
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel citroensap
- olie, om te frituren
Instructies
- kook de aardappel bijna gaar, schil hem en hak hem fijn.
- Hak de paprika, de bloemkool en de ui fijn.
- Snipper de kool of spinazie.
- Maak met koud water van de overige ingrediënten een soepel deeg.
- Voeg de groenten toe en meng ze gelijkmatig door het deeg.
- Verhit de olie, leg er steeds 1 eetlepel van het mengsel in en frituur de pakora's met ± 8 stuks tegelijk goudbruin.