Guacamole van Frans Huits

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 avocado
  • 2 tl limoensap
  • zout
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 1 tomaat in kleine blokjes / ontvelde
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 eetlepel(s) jalapeñopepers fijngesneden (potje)
  • ½ eetlepel(s) bieslook fijngesneden

Instructies

  • Schil de avocado’s, halveer ze, verwijder de pit en pureer het vruchtvlees.
  • Vermeng de avocadopuree met het limoensap, zout, de lente-ui, tomaat, knoflook, jalapeñopepers en bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Jalapeñopepers zijn mooie volle groene pepers.
Zij geven de gerechten een pittige smaak.
Jalapeñopepers zijn soms vers, maar meestal in blik of potjes verkrijgbaar.
Let op dat u tijdens het schoonmaken van de pepers niet in uw ogen of langs uw neus wrijft.
De zaadjes in de pepers zijn zeer heet en de scherpte blijft aan uw vingers zitten.
Er zijn ook rode jalapeñopepers verkrijgbaar. Jalapeñopepers in blik of pot zijn verkrijgbaar bij delicatessenwinkels of bij goed gesorteerde supermarkten.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst America