Gyros-boerenkoolstamppot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 750 gram bloemkool
  • zout
  • 1 ½ kg aardappels
  • 30 gram boter
  • 4 plakken casselerrib á 50 gr
  • 2 eetlepels rundvleesjus
  • 1 zakje mix voor gyros
  • peper
  • ½ theelepel Provençaalse kruiden

Instructies

  • Pel de ui en snijd hem in ringen.
  • Kook de boerenkool met de ui in weinig water met wat zout in ± 25 minuten gaar.
  • Kook de geschilde aardappelen in water met wat zout gaar.
  • Bak intussen de plakken casselerrib in de boter aan beide kanten bruin.
  • Neem het vlees uit de pan.
  • Schenk 11/2 dl water bij het bakvet, roer de aanbaksels los en maak de jus af met de jusverdikker.
  • Stamp de aardappelen met de boerenkool, de aangemaakte gyrosmix en wat peper door elkaar.
  • Leg de casselerrib op de stamppot en bestrooi met de kruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Stamppot / Vlees