Halfbevroren notenijs
Ingrediënten
- 100 gram blanke hazelnoten
- 75 gram kristalsuiker
- 6 dl slagroom
- 250 gram mascarpone
- 50 gram witte basterdsuiker
- marasquinaroma Baukje
- 25 gram hazelnoten met vlies
Instructies
- Rooster de blanke noten in een droge koekenpan goudbruin.
- Voeg de kristalsuiker toe en verwarm al roerend tot de suiker goudgeel en
- helemaal gesmolten is.
- Giet het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk het uit en laat
- het afkoelen.
- Hak het notenmengsel fijn.
- Bekleed een puddingvorm (inh. 11/4 liter) met huishoudfolie.
- Klop de slagroom stijf en spatel er voorzichtig de mascarpone, de
- basterdsuiker, het notenmengsel en een paar druppels marasquin door.
- Vul de puddingvorm met het mengsel en laat het in de diepvries in ± 4 uur
- half bevriezen.
- Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.
- Stort het op een mooie schaal en garneer het met de hazelnoten met vlies.
- Snijd het ijs aan tafel in plakken