Halfbevroren notenijs

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram blanke hazelnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 6 dl slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • marasquinaroma Baukje
  • 25 gram hazelnoten met vlies

Instructies

  • Rooster de blanke noten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Voeg de kristalsuiker toe en verwarm al roerend tot de suiker goudgeel en
  • helemaal gesmolten is.
  • Giet het mengsel op een met bakpapier bekleed bakblik, strijk het uit en laat
  • het afkoelen.
  • Hak het notenmengsel fijn.
  • Bekleed een puddingvorm (inh. 11/4 liter) met huishoudfolie.
  • Klop de slagroom stijf en spatel er voorzichtig de mascarpone, de
  • basterdsuiker, het notenmengsel en een paar druppels marasquin door.
  • Vul de puddingvorm met het mengsel en laat het in de diepvries in ± 4 uur
  • half bevriezen.
  • Neem het ijs 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.
  • Stort het op een mooie schaal en garneer het met de hazelnoten met vlies.
  • Snijd het ijs aan tafel in plakken
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs
Land van herkomst Italië