Hamburger in kerriesaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • zout
  • 4 hamburgers
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 zakje kerriesaus
  • 1 pot doperwten extra fijn à 680 g uitgelekt

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Bestrooi de hamburgers met peper en zout.
  • Verhit in een koekenpan de olie en bak de hamburgers aan beide kanten bruin en gaar.
  • Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de doperwten toe aan de hamburgers en schenk er de kerriesaus over.
  • Warm het geheel 3-4 minuten op laag vuur, voeg eventueel extra water toe.
  • Serveer met de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Bestrooi met gefruite uitjes en geef er cassave kroepoek bij.
Wijnadvies: rosé wijn, Hardy´s, Varietal range, Cabernet sauvignon, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees