Hamburger in kerriesaus
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- zout
- 4 hamburgers
- versgemalen peper
- 2 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
- 1 zakje kerriesaus
- 1 pot doperwten extra fijn à 680 g uitgelekt
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Bestrooi de hamburgers met peper en zout.
- Verhit in een koekenpan de olie en bak de hamburgers aan beide kanten bruin en gaar.
- Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de doperwten toe aan de hamburgers en schenk er de kerriesaus over.
- Warm het geheel 3-4 minuten op laag vuur, voeg eventueel extra water toe.
- Serveer met de rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi met gefruite uitjes en geef er cassave kroepoek bij.
Wijnadvies: rosé wijn, Hardy´s, Varietal range, Cabernet sauvignon, Australië