Hamburgers met uien en peterselie

Hamburgers met uien en peterselie

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,200 kg fijngehakt rundvlees
  • 100 g broodkruim of paneermeel
  • 1 dl bouillon
  • 1 eetlepel fijngesnipperde ui
  • 3 eetlepels
  • peterselie fijngehakt
  • 60 g boter
  • 4 eetlepels olie
  • 3 uien
  • peper
  • zout

Instructies

  • Broodkruimels of paneermeel in bouillon weken en vermengen met het vlees, samen met de ui en de fijngehakte peterselie.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Kneed er dunne lapjes van en laat die snel bruinen in de rest van de boter en de olie.
  • Serveer de hamburgers op een bedje gefruite ui, met frieten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Het bindmiddel broodkruim of paneermeel kan vervangen worden door een bechamel-saus of tomatensaus, zodat het vleesgehakt minder droog wordt.
Aanbevolen wijn
een lichte rode wijn, of bier.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rundvlees