Hangop 2
AllerHande mei 2004
Ingrediënten
- 1 l volle yoghurt
- 1 zakje amandelschaafsel 45 g
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepel(s) bloemenhoning
- 2 eetlepel(s) appelsap
- 1 eetlepel(s) kaneel
- poedersuiker
Instructies
- Theedoek vochtig maken en in vergiet leggen.
- Vergiet in kom of pan hangen.
- Yoghurt in vergiet schenken en ca. 8 uur in koelkast laten uitlekken.
- In droge koekenpan amandelschaafsel roosteren.
- Op bord laten afkoelen.
- Dikke massa (= hangop) uit vergiet in kom scheppen.
- Crème fraîche, honing, appelsap en kaneel erdoor roeren.
- Van hangop met twee lepels 8 ovale bolletjes vormen en deze op vier borden scheppen.
- Amandelschaafsel erover verdelen en licht bestuiven met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Vers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop.
Aardbeien bijvoorbeeld, of mango.
Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen.
Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing.
Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een
laagje fruit(puree).
Vers fruit smaakt ook verrukkelijk bij hangop.
Aardbeien bijvoorbeeld, of mango.
Maar ook in wat sinaasappelsap geweekte abrikozen.
Snijd het fruit in stukjes of pureer het vruchtvlees met wat honing.
Schep de hangop in glazen en wissel af met een laagje krokante muesli en een
laagje fruit(puree).