Haringbiet Bonbons

Porties: 12 bonbons
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ Granny Smith appel
  • 2 zoute haringfilets
  • 40 g gekookte rode bieten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 plakje roggebrood
  • 15 g bieslook

Instructies

  • Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel zeer fijn.
  • Snijd de haringfilets (verwijder eventuele graatjes) en rode bieten zeer fijn.
  • Meng ze samen met de appel.
  • Roer de olijfolie door het mengsel en verkruimel het roggebrood erboven.
  • Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van.
  • Snijd de bieslook fijn en rol de bonbons erdoorheen.
  • Leg de Haringbiet Bonbons op bordjes en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 35 kcal
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vis / Voorgerechten