Haringbiet Bonbons
Ingrediënten
- ¼ Granny Smith appel
- 2 zoute haringfilets
- 40 g gekookte rode bieten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 plakje roggebrood
- 15 g bieslook
Instructies
- Schil de appel en verwijder het klokhuis.
- Snijd de appel zeer fijn.
- Snijd de haringfilets (verwijder eventuele graatjes) en rode bieten zeer fijn.
- Meng ze samen met de appel.
- Roer de olijfolie door het mengsel en verkruimel het roggebrood erboven.
- Meng alles goed en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel in 12 porties en vorm er balletjes van.
- Snijd de bieslook fijn en rol de bonbons erdoorheen.
- Leg de Haringbiet Bonbons op bordjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 35 kcal