Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 haringen zoute
- 1 ui
- 100 g boter of margarine
- 2 zakken voorgekookte aardappelgolfjes 450 g
- 2 eetlepel(s) kappertjes pot à 100 g
- 25 g kruidenpaneermeel pak à 150 g
- 1 kropsla
- 4 eetlepel(s) yoghurtdressing
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Haringen schoonmaken en in stukjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
- Ui ca. 3 minuten fruiten.
- In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen.
- 2 dl warm water toevoegen.
- Rest van boter smelten.
- Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel.
- Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
- Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren.
- Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.