Haringovenschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 haringen zoute
  • 1 ui
  • 100 g boter of margarine
  • 2 zakken voorgekookte aardappelgolfjes 450 g
  • 2 eetlepel(s) kappertjes pot à 100 g
  • 25 g kruidenpaneermeel pak à 150 g
  • 1 kropsla
  • 4 eetlepel(s) yoghurtdressing

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Haringen schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan 1 eetlepel boter verhitten.
  • Ui ca. 3 minuten fruiten.
  • In ovenschaal laagje aardappel, laagje haring met ui en laagje kappertjes leggen.
  • 2 dl warm water toevoegen.
  • Rest van boter smelten.
  • Gesmolten boter over schotel schenken en bestrooien met paneermeel.
  • Schotel in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen sla schoonmaken, wassen en in stukken scheuren.
  • Sla vermengen met dressing en bij ovenschotel serveren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Vis
Land van herkomst Nederland