Hazenpaté met Armagnac

Porties: 10
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
wachttijd in de koelkast 1 dag
Total time 1 dag 2 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram magere varkenslapjes
  • 700 gram vers vet spek waarvan 300 g in plakken gesneden
  • 4 hazefilets
  • 5 sjalotten gesnipperd
  • 5 jeneverbessen geplet
  • 1 teentje knoflook gekneusd
  • 1 theelepel tijm
  • ½ liter droge witte wijn
  • 400 gram kippenlever
  • 1 dl Armagnac distillaat
  • 1 eetlepel olie
  • 20 gram zout
  • 2 theelepels versgemalen peper
  • 4 eieren

Instructies

Voorbereiding (2 dagen van tevoren):

  • Snijd varkenslapjes, 400 g vet spek, en 2 hazefilets in dobbelsteentjes.
  • Doe deze samen met sjalot, jeneverbessen, knoflook en tijm in een kom.
  • Schenk witte wijn erover.
  • Leg de overige 2 hazefilets in de marinade.
  • Doe de kippenlevers in een andere kom en schenk de Armagnac erover.
  • Dek alles af en marineer 24 uur in de koelkast.

De volgende dag:

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Haal 2 hazefilets uit de marinade en dep ze droog.
  • Schroei ze dicht in olie, haal ze uit de pan en dep ze droog.
  • Giet het vleesmengsel en de levertjes af.
  • Draai het vleesmengsel twee keer door de vleesmolen of maal het fijn in een keukenmachine (farce).
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Klop de eieren los en meng ze door de farce.
  • Bekleed een pâtévorm met plakken vetspek, laat aan de zijkanten overhangen.
  • Schep de helft van de farce erin, leg de hazefilets erop en schep de rest van de farce erbovenop.
  • Dek af met het overhangende spek.
  • Plaats de pâtévorm in een braadslede met kokend water en bak in de oven gedurende ongeveer 1,5 uur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat de hazenpaté nog een dag staan in de koelkast voor optimale smaakontwikkeling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 20 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Varkensvlees / Voorgerechten / Wild