Hazerugfiletspiezen met Pruimen en Pepersaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 gewelde pruneaux zonder pit
  • ½ dl cognac
  • 4 hazerugfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olie
  • 30 gram boter
  • 1 ½ dl wildfond
  • liter slagroom 125 ml
  • 1 eetlepel groene peper vers of uit een potje
  • ½ eetlepel roze peperbessen uit een potje

Instructies

  • Wel de pruneaux gedurende 5 minuten in de cognac en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Bewaar de cognac.
  • Wrijf de hazerugfilets in met zout en peper.
  • Rijg de hazerugfilets en pruneaux aan satéprikkers: steek één kant van een hazerugfilet aan de prikker, voeg een pruneau toe, vouw de hazerugfilet om de pruneau en rijg het vlees weer aan de prikker.
  • Herhaal dit proces met de overige hazerugfilets en pruneaux.
  • Verhit de olie in een koekenpan.
  • Bak de hazerugfiletspiezen op hoog vuur aan alle kanten gedurende ongeveer 1 minuut totdat ze bruin zijn.
  • Giet de olie uit de pan en voeg de boter toe.
  • Bak de spiezen nog ongeveer 4 minuten tot ze aan de buitenkant bruin zijn en van binnen rosé.
  • Houd de spiezen warm in aluminiumfolie.
  • Roer de wildfond, cognac en peperkorrels door het bakvet en laat dit ongeveer 3 minuten op hoog vuur inkoken.
  • Voeg de slagroom toe en laat de saus nog 1 minuut inkoken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de hazerugfiletspiezen op 4 warme borden en schenk de saus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met aardappelpureetorentjes en rode kool.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Wild