Heerlijk gestoofde sukadelapjes met winterse kruiden

Heerlijk gestoofde sukadelapjes met winterse kruiden

Malse sukadelapjes langzaam gestoofd met ui, laurier en kruidnagel. Perfect voor een verwarmend, klassiek hoofdgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 2 eetlepels azijn
  • 40 g boter of margarine
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 700 g sukadelapjes
  • 1 ui
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Vlees droogdeppen met keukenpapier.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
  • Ui ca.
  • 2 minuten meefruiten.
  • Vlees bestrooien met zout en peper.
  • Warm water in pan schenken tot vlees net onderstaat.
  • Laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toevoegen.
  • Vlees afgedekt in ca.
  • 2 1/2 uur zachtjes gaar stoven.
  • Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met gekookte aardappels en rode kool.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met gestoomde groenten zoals wortel en spruitjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een volle rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot, past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 38 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Herfst / Winter