Heerlijk gestoofde sukadelapjes met winterse kruiden
Malse sukadelapjes langzaam gestoofd met ui, laurier en kruidnagel. Perfect voor een verwarmend, klassiek hoofdgerecht.
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels azijn
- 40 g boter of margarine
- 2 kruidnagels
- 2 laurierblaadjes
- 700 g sukadelapjes
- 1 ui
- Peper
- Zout
Instructies
- Vlees droogdeppen met keukenpapier.
- Ui pellen en snipperen.
- In braadpan boter verhitten en vlees rondom bruin bakken.
- Ui ca.
- 2 minuten meefruiten.
- Vlees bestrooien met zout en peper.
- Warm water in pan schenken tot vlees net onderstaat.
- Laurierblaadjes, kruidnagels en azijn toevoegen.
- Vlees afgedekt in ca.
- 2 1/2 uur zachtjes gaar stoven.
- Jus proeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
- Serveren met gekookte aardappels en rode kool.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gestoomde groenten zoals wortel en spruitjes voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot, past perfect bij dit gerecht.
Serveer met gestoomde groenten zoals wortel en spruitjes voor een complete maaltijd. Wijnadvies:
Een volle rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot, past perfect bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 38 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g