Heldere kervelsoep met oesterzwammen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram oesterzwammen
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 15 gram kervel
  • peper

Ook nodig:

  • keukenpapier

Instructies

  • Breng in een pan 1 liter water aan de kook.
  • Veeg intussen de oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven het kokende water en laat de bouillon ± 3 minuten doorkoken.
  • Voeg dan de oesterzwammen aan bouillon toe en laat de soep onafgedekt ± 3 minuten doorkoken.
  • Knip boven een kopje de kervel fijn.
  • Breng de soep op smaak met peper en roer er de kervel door.
  • Schep de soep in vier diepe borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep