Heldere kervelsoep met oesterzwammen

      Reacties uitgeschakeld voor Heldere kervelsoep met oesterzwammen

Heldere kervelsoep met oesterzwammen

Categorie Soep
porties 4
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 150 gr oesterzwammen
  • 2 kruidenbouillontabletten
  • 15 gr kervel
  • peper

Ook nodig:

  • keukenpapier

Hoe maak ik het klaar

  • Breng in een pan 1 liter water aan de kook.
  • Veeg intussen de oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in reepjes.
  • Verkruimel de bouillonblokjes boven het kokende water en laat de bouillon ± 3 minuten doorkoken.
  • Voeg dan de oesterzwammen aan bouillon toe en laat de soep onafgedekt ± 3 minuten doorkoken.
  • Knip boven een kopje de kervel fijn.
  • Breng de soep op smaak met peper en roer er de kervel door.
  • Schep de soep in vier diepe borden.