Heldere kikkerbillensoep met venkel

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kip
  • 2 ui
  • 2 prei
  • 1 kleine selderijknol
  • 4 wortelen
  • 1 ½ liter water
  • peper
  • zout
  • tijm
  • laurier
  • 250 gram visgraten (van tong en tarbot)
  • ½ liter droge witte wijn
  • 250 gram kikkerbillen
  • 100 gram tomatenpuree
  • 150 gram gehakt
  • 4 ei
  • ½ dl Pastis
  • 1 venkelknol

Instructies

  • Maak een bouillon van de soepkip, de uien, de helft van de prei, selderij en wortelen en het water.
  • Kruid met peper, zout, tijm en laurier.
  • Maak de visgraten schoon en zeef er de bouillon op.
  • Voeg de wijn toe en laat de soep 20 minuten zachtjes trekken, zonder echt door te koken.
  • Zeef de bouillon opnieuw en schep er zorgvuldig het vet af.
  • Kook er de kikkerbilletjes in gaar, schep ze uit de bouillon en haal er het vlees af.
  • Snijd de rest van de prei, selderij en wortelen fijn en vermeng ze met de tomatenpuree, het rundergehakt en de eiwitten.
  • Proef de bouillon en kruid zo nodig bij.
  • Voeg de Pastis toe en breng de soep aan de kook.
  • Roer er het groentemengsel door en breng de soep weer aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat ± 30 minuten zachtjes trekken.
  • De bouillon zal nu helder worden en het groentemengsel zal een koek vormen boven de soep.
  • Haal de stelen van de venkel, snijd hem doormidden, verwijder de harde kern, snijd de bladeren in kleine dobbelsteentjes en kook die in wat gezouten water beetgaar.
  • Bewaar het groene loof om in de soep te strooien.
  • Schenk de soep voorzichtig door een over een pan gespannen neteldoek of zuivere vaatdoek.
  • Let erop dat u de groenten niet perst.
  • Verdeel het kikkerbilletjesvlees en de venkel over de soepkommen, schep er de heldere bouillon op en strooi er het venkelloof over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep