Heldere soep op z'n Vlaams

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 2 rapen
  • 150 gram spruiten
  • 2 prei
  • 30 gram boter
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper & zout
  • 2 eetlepels erwten
  • 50 gram kervel

Instructies

  • Reinig en was de wortelen, de rapen, de spruiten en het wit van de preien en snijd de groenten vervolgens in julienne.
  • Smelt de boter en fruit hierin de gesneden groenten gaar.
  • Giet de kippenbouillon bij de groenten, voeg de doperwten toe en breng de soep op smaak met kruiden.
  • Breng de soep aan de kook en laat haar 10 minuten koken.
  • Was de kervel, hak deze fijn, voeg de kervel bij de soep en laat die zonder deksel nog even doorkoken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst België