Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 3 eetlepel(s) rode pesto
- ½ flespompoen in blokjes gesneden
- 2 paprika in grove stukken gesneden
- 10 tomaat gehalveerd
- 2 tenen knoflook
- 1 rode ui in halve ringen
- 3 takjes Verse tijm
- 3 takjes Verse rozemarijn
- 1 rundersaucijs in plakken gesneden
- Olijfolie
- peper uit de molen
- zout
Instructies
- Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven: 180⁰ C)
- Doe de stukjes pompoen in een mengkom en voeg wat olijfolie toe.
- Pers de knoflook boven de pompoen uit en roer dit door elkaar.
- Snij de rest van de ingrediënten zoals aangegeven.
- Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork.
- Bestrijk het deeg met de rode pesto.
- Verdeel hierna de groenten en de saucijs over het deeg.
- Leg er wat takjes verse tijm en rozemarijn op en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
vervang de saucijs voor bijvoorbeeld rode ui voor een vegetarisch gerecht. Deze plaattaart past heel goed bij de herfst.