Herfstige Pompoen Plaattaart met Rode Pesto

Pompoen plaattaart

Herfstige Pompoen Plaattaart met Rode Pesto

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 3 eetlepel(s) rode pesto
  • ½ flespompoen in blokjes gesneden
  • 2 paprika in grove stukken gesneden
  • 10 tomaat gehalveerd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 3 takjes Verse tijm
  • 3 takjes Verse rozemarijn
  • 1 rundersaucijs in plakken gesneden
  • Olijfolie
  • peper uit de molen
  • zout

Instructies

  • Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200⁰ C. (heteluchtoven: 180⁰ C)
  • Doe de stukjes pompoen in een mengkom en voeg wat olijfolie toe.
  • Pers de knoflook boven de pompoen uit en roer dit door elkaar.
  • Snij de rest van de ingrediënten zoals aangegeven.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik gaatjes in het deeg met een vork.
  • Bestrijk het deeg met de rode pesto.
  • Verdeel hierna de groenten en de saucijs over het deeg.
  • Leg er wat takjes verse tijm en rozemarijn op en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de taart gedurende 20-25 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

vervang de saucijs voor bijvoorbeeld rode ui voor een vegetarisch gerecht. Deze plaattaart past heel goed bij de herfst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch