Herfstsalade met pecannoten
Deze salade is lekker bij rood vlees of wild.
Ingrediënten
- 1 struik eikebladsla
- 1 struik groene krulandijvie
- 4 struikjes witlof
- 200 gram maïs blik
- 200 gram pecannoten netto
- 3 tomaten
- 200 gram gerookt spek
- boter
Instructies
- Snijd het witlof in gelijke reepjes en leg ze even in water met een snufje zout.
- Hak de noten grof.
- Snijd de tomaten in 4 partjes en snijd die in tweeën of in drieën.
- Snijd het spek in reepjes, bak die in een klont hete boter en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Doe de mosterd, de verse dragon, de gehakte bieslook en de sjalotjes in een mengkom en meng alles goed.
- Voeg de azijn toe en meng nogmaals.
- Werk op met de walnootolie en breng op smaak met peper en zout.
- Schik de salade in een (houten) kom, voeg de maïs, de tomaten en het witlof toe en vermeng de salade luchtig met de handen.
- Lepel er een beetje vinaigrette over en vermeng nog even met de handen.
- Strooi er tot slot nog wat pecannoten en spek over.