Herfstsalade met pecannoten

Deze salade is lekker bij rood vlees of wild.
Porties: 10 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 struik eikebladsla
  • 1 struik groene krulandijvie
  • 4 struikjes witlof
  • 200 gram maïs blik
  • 200 gram pecannoten netto
  • 3 tomaten
  • 200 gram gerookt spek
  • boter

Voor de vinaigrette:

  • 2 sjalotjes fijngehakte
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel dragon snippers
  • 2 eetlepels bieslook gehakte
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 2-3 eetlepels walnootolie
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het witlof in gelijke reepjes en leg ze even in water met een snufje zout.
  • Hak de noten grof.
  • Snijd de tomaten in 4 partjes en snijd die in tweeën of in drieën.
  • Snijd het spek in reepjes, bak die in een klont hete boter en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Doe de mosterd, de verse dragon, de gehakte bieslook en de sjalotjes in een mengkom en meng alles goed.
  • Voeg de azijn toe en meng nogmaals.
  • Werk op met de walnootolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Schik de salade in een (houten) kom, voeg de maïs, de tomaten en het witlof toe en vermeng de salade luchtig met de handen.
  • Lepel er een beetje vinaigrette over en vermeng nog even met de handen.
  • Strooi er tot slot nog wat pecannoten en spek over.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Noten / Salade