Holger's kwarktaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 125 gram boter
  • 1 theelepel bakpoeder of wat meer
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de kwarkvulling:
  • 125 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel griesmeel
  • 5 eieren
  • citroensap naar smaak - het is beter om niet te veel te gebruiken
  • 750 gram kwark
  • 1 pakje vanillesuiker

Instructies

  • Meng de bloem en het bakpoeder door een zeef met elkaar.
  • Vermeng de rest van de deegingrediënten met elkaar tot er 'strooisel' (een korrilig deeg) ontstaat.
  • Doe de helft daarvan in een grote, ingevette springvorm, druk het goed op de bodem aan en bedek ook de randen van de vorm met het strooisel.
  • Scheid de eieren.
  • Vermeng de suiker, de boter, de dooiers en het griesmeel met elkaar en spatel er dan de kwark en het citroensap door.
  • Klop de eiwitten in een aparte kom stijf en spatel ze door het kwarkmengsel tot een luchtig mengsel ontstaat.
  • Giet dit mengsel in de vorm en doe de rest van het strooisel hier bovenop.
  • Bak de taart ± 1 uur (soms duurt het wat langer) in een op ± 160°C voorverwarmde oven.
  • De taart is goed, als het binnenste van de taart bijna droog is (test met een breinaald).

Opmerkingen:

  • De taart moet rustig worden gebakken. Het is beter om de taart wat langer in
  • de oven te laten, dan hem er precies na een uur uit te halen.
  • Als de taart te kort in de oven staat, zakt hij bij het aansnijden in (de
  • binnenkant blijft dan namelijk vloeibaar).
  • De taart rijst sterk, maar zakt ook weer sterk in. Het is het beste om de taart in
  • de uitgeschakelde oven iets te laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart