Hollands meerzadenbroodje met kaas

Porties: 2
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 meerzadenbroodjes
  • 2 el halvarine margarine
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 el mosterd
  • 4 plakjes mosterdkaas
  • 0.5 bakje tuinkers

Instructies

  • Roer in een kommetje de halvarine of margarine, abrikozenjam en mosterd door elkaar.
  • Snijd de meerzadenbroodjes open en besmeer de snijvlakken royaal met het mengsel.
  • Snijd de korstjes van de kaas en vouw de plakjes losjes dubbel.
  • Leg een plakje kaas op de onderkanten van de broodjes.
  • Verdeel de tuinkers erover en leg er weer een plakje kaas losjes dubbelgevouwen op.
  • Leg hierop de bovenkanten van de broodjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Opmerkingen:
Dit heerlijke meerzadenbroodje met kaas en een verrassende abrikozen-mosterdspread is een smakelijke keuze voor ontbijt of lunch.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit broodje.

Voedingswaarden

Calories: 357 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 12 g | Vet: 17 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood / Lunch / Ontbijt