Hollandse stamppot met raapstelen en spek

Romige stamppot van aardappelen en raapstelen, gegarneerd met knapperige spekreepjes. Geserveerd op een wit keramisch bord met een vork, met een schaaltje mosterd erbij, in een warme en huiselijke setting.

Hollandse stamppot met raapstelen en spek

Een romige Hollandse stamppot met raapstelen, spek en bosui. Een frisse en hartige klassieker die snel op tafel staat en perfect is voor het voorjaar.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g roomkaas met knoflook
  • 150 g katenspek
  • 2 zakjes aardappelpuree à la minute 116 g Maggi
  • 3 bosuitjes
  • 4 bosjes raapstelen ca. 400 g
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Worteltjes van raapstelen snijden en de raapstelen wassen, droog slaan en in reepjes snijden.
  • In een kookpan 500 ml water aan de kook brengen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Katenspek in reepjes snijden.
  • Spek in een droge koekenpan al omscheppend verwarmen.
  • Aardappelpureepoeder al roerend toevoegen aan het kokende water en blijven roeren tot een smeuïge puree ontstaat.
  • Roomkaas en spek door de puree mengen.
  • Raapstelen en bosui erdoor scheppen.
  • De stamppot al roerend zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een hardgekookt eitje voor extra smaak en kleur.
Wijnadvies:
Lekker met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 490 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 21 g | Vet: 28 g | Zout: 2.2 g | Sugar: 4 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stamppot / Vlees / Voorgerechten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente