Hollandse tiramisu van saroma-pudding, de Giannadisì

Hollandse tiramisu van saroma-pudding, de Giannadisì

HOLLAND MEETS ITALY – Hollandse tiramisu van saroma-puddingEen variant op de overbekende Italiaanse tiramisu met de Hollandse nostalgie van Saroma-pudding. Wij hebben dit toetje vernoemd naar onze vriendin Han, en heeft als Italiaanse naam ‘Giannadisì’ meegekregen*.
In plaats van de rauwe eieren en de mascarpone voor de tiramisu wordt in dit recept vanillepudding gebruikt. Een laagje banaan geeft het geheel een frisse ‘bite’.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Onderlaag:
  • 150-200 gram lange vingers
  • 200 ml koffie
  • 2 bananen
  • Crèmelaag:
  • 1 pakje dr Oetker Saroma kloppudding vanille 74 gr
  • 200 ml slagroom
  • 350 ml melk
  • Toplaag:
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel cacao
  • 100 ml melk
  • 100 ml water
  • 50 gram pure chocolade

Instructies

  • Wentel de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van een schaal hiermee.
  • Vervolgens een laag van plakjes banaan.
  • Klop de ingrediënten voor de crèmelaag 2 minuten met een mixer en verdeel dit over de lange vingers/banaanlaag.
  • Zet in de koelkast en laat het een half uur stijf worden.
  • Meng in een steelpannetje de op de pure chocolade na ingrediënten voor de toplaag.
  • Kook de saus, blijf goed roeren en laat het iets indikken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg stukje voor stukje de pure chocolade toe.
  • Blijf flink doorroeren tot alles goed is opgelost en een mooie gladde massa ontstaat.
  • Verdeel de chocoladesaus over de crèmelaag.
  • Minimaal een uur in de koelkast af laten koelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië / Nederland