Hongaarse aardappelsoep

      Reacties uitgeschakeld voor Hongaarse aardappelsoep

Hongaarse aardappelsoep

Recept afdrukken
CategorieSoepen
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 kg aardappel
  • zout water
  • 150 24 gehakt
  • 1 ei
  • zout peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels boter
  • 1 liter bouillon
  • 2 paprika
  • 4 harde paprikaworstjes
  • cayennepeper
  • 1 bosje peterselie

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
  • Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.
  • Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.
  • Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.
  • Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.
  • Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.