Honing-Tijmsaus

Een klein schaaltje honing-tijmsaus met een gouden glans, gegarneerd met een takje tijm in een gezellige, vintage keuken met zachte mint- en crème-accenten. De achtergrond bevat subtiele kerstdecoraties en retro keukenaccessoires, wat een nostalgische feestelijke sfeer geeft.

Honing-Tijmsaus

Een zachte, zoete honing-tijmsaus die perfect past bij rood vlees zoals ossehaas, met een rijke smaak en een aromatische afwerking.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel zachte honing
  • 3 eetlepels azijn
  • 3 eetlepels witte wijn
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
  • 30 g koude boter in kleine klontjes

Instructies

  • Verhit de boter in een pan en laat de honing op hoog vuur lichtbruin worden.
  • Voeg de azijn en witte wijn toe, en laat het mengsel op zacht vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg de tijm en kalfsfond toe en laat het mengsel opnieuw tot de helft inkoken.
  • Zeef de saus om de tijm te verwijderen.
  • Verwarm de saus opnieuw en klop de koude boter erdoor (zorg ervoor dat de saus niet meer kookt).

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Kies een volle, krachtige Saint-Emilion bij het rode vlees van de ossehaas en de zachtzoete honing-tijmsaus voor een perfect samengaan van smaken.

Voedingswaarden

Calories: 389 kcal | koolhydraten: 25.35 g | Protein: 4.35 g | Vet: 27.06 g | Zout: 588 g | Sugar: 17.43 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst