Honing-Tijmsaus
Een zachte, zoete honing-tijmsaus die perfect past bij rood vlees zoals ossehaas, met een rijke smaak en een aromatische afwerking.
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel zachte honing
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels witte wijn
- 3 takjes verse tijm
- 3 dl kalfsfond pot, 380 ml
- 30 g koude boter in kleine klontjes
Instructies
- Verhit de boter in een pan en laat de honing op hoog vuur lichtbruin worden.
- Voeg de azijn en witte wijn toe, en laat het mengsel op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de tijm en kalfsfond toe en laat het mengsel opnieuw tot de helft inkoken.
- Zeef de saus om de tijm te verwijderen.
- Verwarm de saus opnieuw en klop de koude boter erdoor (zorg ervoor dat de saus niet meer kookt).
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Kies een volle, krachtige Saint-Emilion bij het rode vlees van de ossehaas en de zachtzoete honing-tijmsaus voor een perfect samengaan van smaken.
Voedingswaarden
Calories: 389 kcal | koolhydraten: 25.35 g | Protein: 4.35 g | Vet: 27.06 g | Zout: 588 g | Sugar: 17.43 g