Horto supal kalokariano
zomerse groentesoep
Ingrediënten
- 4 eetlepel(s) boter
- 1 ui
- 2 in stukjes gesneden courgettes
- ½ in stukjes gesneden komkommer
- ½ fijngesneden krop sla
- 6 eetlepel(s) erwten
- 2 tomaten geschild van zaden ontdaan en in stukjes gesneden
- 12 sjalotten in plakjes
- 2 eetlepel(s) peterselie
- ½ eetlepel(s) munt of 1 theelepel gedroogde munt
- ½ eetlepel(s) basilicum of 1/2 theelepel fijngewreven gedroogde basilicum
- 2 liter kippenbouillon
- ½ theelepel suiker
- ½ theelepel zout
- peper
Instructies
- Verhit de boter in een soeppot en sauteer de ui op laag vuur tot ze bruin is.
- Voeg er de stukjes komkommer, courgettes, sla, sjalotten, doperwten en tomaten aan toe en bak ze 1 minuut in de hete boter.
- Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de soep aan de kook.
- Draai het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.