Horto supal kalokariano

zomerse groentesoep
Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepel(s) boter
  • 1 ui
  • 2 in stukjes gesneden courgettes
  • ½ in stukjes gesneden komkommer
  • ½ fijngesneden krop sla
  • 6 eetlepel(s) erwten
  • 2 tomaten geschild van zaden ontdaan en in stukjes gesneden
  • 12 sjalotten in plakjes
  • 2 eetlepel(s) peterselie
  • ½ eetlepel(s) munt of 1 theelepel gedroogde munt
  • ½ eetlepel(s) basilicum of 1/2 theelepel fijngewreven gedroogde basilicum
  • 2 liter kippenbouillon
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel zout
  • peper

Instructies

  • Verhit de boter in een soeppot en sauteer de ui op laag vuur tot ze bruin is.
  • Voeg er de stukjes komkommer, courgettes, sla, sjalotten, doperwten en tomaten aan toe en bak ze 1 minuut in de hete boter.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe en breng de soep aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Griekenland