Humus

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 265 gram kikkererwten uit blik of zelf gekookt
  • 75 milliliter gemalen sesamzaad of tahin
  • 3 teentjes knoflook
  • sap van 1 5 citroen
  • 10 centiliter olijfolie
  • kookvocht
  • 1 theelepel komijn
  • 2 eetlepel(s) gehakte koriander
  • mespunt cayennepeper
  • zout

Instructies

  • Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op.
  • Doe de kikkererwten in de blender, voeg het sesamzaad, de knoflook, het citroensap, de olijfolie en de komijn toe.
  • Pureer alles.
  • Voeg eventueel wat kookvocht toe totdat een glad mengsel ontstaat.
  • Op smaak brengen met een snuifje zout en mespuntje cayennepeper.
  • Roer tot slot de gehakte koriander erdoor.
  • Kan ook met gedroogde kikkererwten gemaakt worden.
  • Deze moeten dan eerst een nacht in de week gezet worden.
  • Vervolgens gekookt in water met wat zout.
  • Afgieten en weer wat kookvocht bewaren.
  • Laten afkoelen en dan verder als boven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch