Ierse Aardappeltaart met Peer en Cheddar

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg Danerolles, koeling
  • 600 gram aardappels in schil gekookt
  • Peper & zout
  • 400 gram rijpe peren geschild in dunne plakken
  • 1 ¼ deciliter zure room
  • 3 eieren
  • 300 gram cheddar in plakken
  • 4 eetlepels geraspte oude belegen kaas
  • Nootmuskaat
  • 1 theelepel gedroogde majoraan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, snijd het overhangende deeg af.
  • Leg bakpapier en steunvulling op het deeg en bak in het midden van de oven gedurende ± 15 minuten.
  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakken.
  • Op de voorgebakken deegbodem (verwijder het papier en de vulling) leg je achtereenvolgens een laagje aardappel, zout, peper, een laagje peer, en een laagje cheddar.
  • Herhaal dit nog een keer.
  • Bedek het geheel met aardappelschijfjes, dakpansgewijs geschikt.
  • Meng zure room, eidooiers, oude kaas, zout, peper, nootmuskaat en majoraan en giet dit over de taart.
  • Bak de taart in de oven gedurende nog ± 30-40 minuten, totdat deze gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Een frisse, fruitige wijn met zachte, milde zuren past goed bij deze taart. Probeer bijvoorbeeld Château de Didonne, Vin de pays de Charentais Colombard 1992.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Hartige taart / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch