Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Laat de maïskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water.
- Bak de knoflook en ui lichtbruin in een wokpan met een beetje olie.
- Voeg de fijngehakte selderij en maïs toe aan de pan en bak al roerend gedurende 3 minuten.
- Breng het mengsel op smaak met gemalen korianderzaad, komijn, peper en zout.
- Zet het vuur uit en voeg de twee eieren toe aan de pan.
- Voeg vervolgens de bloem toe en roer met een lepel totdat er een kleverige massa ontstaat.
- Voeg indien nodig extra bloem toe als het mengsel te dun is.
- Verhit een laagje olie van ongeveer 1-2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (de olie is op temperatuur als het mengsel direct begint te borrelen).
- Schep ongeveer een eetlepel van het maïsmengsel in de pan met olie, druk het iets plat en vorm het eventueel met de lepel tot een rondje.
- Draai de maïsbeignets na 1-2 minuten om, wanneer ze goudbruin zijn aan de onderkant.
- Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
keukenpapier.
Serveer de maïsbeignets met een heerlijke dipsaus.
Serveer de maïsbeignets met een heerlijke dipsaus.