Indische maiskoekjes

Geroosterde Indiase Maïsbeignets

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram maïs uit blik
  • 60 gram bloem
  • 2 takjes selderij fijngehakt
  • 1 kleine rode ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eieren
  • Zonnebloemolie
  • Olie om te bakken
  • 1 snuf gemalen korianderzaad ketoembar
  • 1 snuf komijn djinten
  • 1 snuf peper
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Laat de maïskorrels uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water.
  • Bak de knoflook en ui lichtbruin in een wokpan met een beetje olie.
  • Voeg de fijngehakte selderij en maïs toe aan de pan en bak al roerend gedurende 3 minuten.
  • Breng het mengsel op smaak met gemalen korianderzaad, komijn, peper en zout.
  • Zet het vuur uit en voeg de twee eieren toe aan de pan.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en roer met een lepel totdat er een kleverige massa ontstaat.
  • Voeg indien nodig extra bloem toe als het mengsel te dun is.
  • Verhit een laagje olie van ongeveer 1-2 cm in een pan tot ongeveer 160 graden (de olie is op temperatuur als het mengsel direct begint te borrelen).
  • Schep ongeveer een eetlepel van het maïsmengsel in de pan met olie, druk het iets plat en vorm het eventueel met de lepel tot een rondje.
  • Draai de maïsbeignets na 1-2 minuten om, wanneer ze goudbruin zijn aan de onderkant.
  • Bak ook de andere kant lichtbruin en schep ze vervolgens met een schuimspaan uit de olie.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Notities / Tips / Wijnadvies

keukenpapier.
Serveer de maïsbeignets met een heerlijke dipsaus.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Indonesië