Het beste kun je deze de dag ervoor maken zodat deze kan afkoelen en vetten kunnen stollen.
Alle ingrediënten tot aan de stippellijn tot een puree vijzelen of met de staafmixer.
Meng de andere ingrediënten behalve de palmsuiker door de puree.
Verhit wat olie in een pan en fruit de puree zachtjes aan.
Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
Doe de suiker erbij.
Proef, en maak desgewenst op smaak met suiker/ketjap/zout/bouillonblokje.
Proef goed, de smaak mag vrij sterk zijn want het wordt nog weer afgezwakt door het deeg van het broodje.
Zet een vergiet in een kom en doe daar je gehakt in, dan lekt overtollig vet er wat uit.
Laat niet alle vet eruit lekken, het moet niet te droog worden.
Als het deeg gerezen is en de vulling klaar ga je de broodjes maken:
Weeg bollen deeg af van ongeveer 75 gram, draai daar een platte bol van en bedek deze met wat huishoudfolie.
Leg voor je neer met genoeg werkruimte ervoor om de bapao uit te rollen.
Pak een plak deeg kneed en rol die tot een ronde plak van ongeveer 12 cm doorsnee.
Leg deze op je platte hand en vorm een soort kommetje.
Voeg een flinke eetlepel vulling in het midden.
Vouw de randen naar elkaar toe en kneed deze dicht.
Nu heb je een soort pasteitje model.
Om een mooie bol te krijgen beweeg je de bal een beetje rond in je hand en sluit het deeg goed. Leg hem daarna met de naad naar beneden op je werkvlak en met je handen gevormd als 2 kommetjes beweeg je de bol in een ronddraaiende beweging (plat op het aanrecht) tot een mooi bolletje.
Check of de naad goed gesloten is aan de onderkant.
Leg hem in je stoom mand die bekleed is met een laagje bakpapier.
Dek af! Anders droogt het uit terwijl je de andere Bapao’s maakt.
Laat er genoeg ruimte tussen zitten de Bapao’s groeien nog in de pan.
Laat het nog een 10 minuten rijzen wanneer je het laatste broodje erin hebt gedaan.
Stoom 10 minuten met een theedoek om het deksel tegen het vocht.
Verpak ze per stuk in een boterham-of diepvries zakje (laat afkoelen met het zakje open) en doe ze in de vriezer,
Diepgevroren verwarm je ze in de magnetron ongeveer 90 seconden.
Klaar.