Citroengras-kipspiesje

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram kip
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 rode peper zonder zaadjes en fijngehakt
  • 1 bosuitje fijngehakt
  • 2 eetlepel(s) Thaise vissaus
  • 2 eetlepel(s) paneermeel
  • 6 eetlepel(s) sereh ( citroengras )
  • olie

Instructies

  • Door de spiesen van citroengras zijn deze satés een lust voor het oog. 
  • Maal in een keukenmachine de kipblokjes samen met knoflook, rode peper, bosuitje, vissaus en paneermeel tot een egaal mengsel. 
  • Verdeel het kipgehakt in 6 gelijke porties. 
  • Verwijder de buitenste harde bladeren van de stengels sereh. 
  • Kneed om het dikke gedeelte van elke stengel sereh een portie gehakt tot een langwerpig worstje van ca. 6 centimeter lang. 
  • Bestrijk het gehakt met olie en rooster de spiesjes in 7-8 minuten in een hete grillpan of onder de ovengrill rondom bruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Thailand