Fillodeegbakjes met mangosalade
Aller Hande 1997
Equipment
- muffinvorm met 12 kleine holletjes (of 12 kleine cake vormpjes)
Ingrediënten
- ½ pak fillobladerdeeg 225 g, Easy Bakery,
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 kleine mango
- 150 g Kernhemse kaas
- 1 takje dragon
- 1 eetlepel(s) citroensap
- zout
- versgemalen zwarte peper,
- 25 g pistachenootjes
Instructies
Voorbereiden:
- Fillobladerdeeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Deeg in 24 stukjes van ca. 8 x 8 cm snijden.
- Bestrijken met olie.
- Muffinvorm bestrijken met olie.
- Steeds 2 velletjes deeg op elkaar leggen en in holletje drukken.
- In midden van oven fillodeegbakjes in ca. 8 minuten goudbruin bakken.
- Laten afkoelen.
- Intussen mango schillen en vruchtvlees in plakken van pit snijden.
- In blokjes snijden.
- Korstjes van kaas snijden en kaas in blokjes snijden.
- Boven kom dragon heel fijn knippen.
- Mango, kaas en citroensap erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Pistachenootjes pellen en grof hakken.
Bereiden:
- Mango kaassalade in fillodeegbakjes scheppen.
- Pistachenootjes erover strooien.
Voedingswaarden
Calories: 60 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g