Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 1 portie soepgroenten bijv. wortel, selderij, prei, schoongemaakt en fijngehakt
- 4 uien geschild en in ringen gesneden
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 1 klein laurierblad
- ½ liter droge witte wijn
- 100 gram mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
- Suiker naar smaak
Instructies
- Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Schil de uien en
- snijd ze in ringen.
- Breng de wijn met het water, de peperkorrels, het laurierblad en wat
- zout in een grote pan aan de kook.
- Voeg de soepgroente en de uiringen toe en laat het geheel 10 minuten
- koken.
- Doe de mosselen in de pan, leg het deksel erop en kook alles 10 tot 15
- minuten tot de schelpen open staan.
- Roer ondertussen de mayonaise door de yoghurt. Was de citroen, rasp de
- schil en pers de vrucht uit.
- Breng de mayonaise met de citroenschil, 2 eetlepels citroensap, zout,
- peper en suiker op smaak en verdeel ze over 4 schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept biedt een heerlijke manier om van verse mosselen te genieten, met een verfrissende dip die perfect samengaat met de zilte smaak van de zeevruchten.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1 g | Sugar: 5 g