Gele paprikasoep

AllerHande juni 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 gele paprika's
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 dl droge witte wijn
  • tabasco
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • 1 bak tuinkers

Instructies

  • Paprika's schoonmaken en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Van bouillontablet en ½ l kokend water bouillon maken.
  • In (soep)pan olie verhitten en paprika, sjalot en knoflook 2 minuten zachtjes bakken.
  • Wijn en bouillon in pan schenken, soep aan de kook brengen en dan op laag vuur nog 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Met staafmixer of in keukenmachine soep pureren.
  • Op smaak brengen met zout en enkele druppels tabasco.
  • Soep in vier diepe borden schenken.
  • In midden van elk bord volle eetlepel crème fraîche scheppen.
  • Garneren met tuinkers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch