Gele paprikasoep
AllerHande juni 2003
Ingrediënten
- 3 gele paprika's
- 1 groentebouillontablet
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 2 dl droge witte wijn
- tabasco
- 1 bekertje crème fraîche 125 ml
- 1 bak tuinkers
Instructies
- Paprika's schoonmaken en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Van bouillontablet en ½ l kokend water bouillon maken.
- In (soep)pan olie verhitten en paprika, sjalot en knoflook 2 minuten zachtjes bakken.
- Wijn en bouillon in pan schenken, soep aan de kook brengen en dan op laag vuur nog 10 minuten zachtjes laten koken.
- Met staafmixer of in keukenmachine soep pureren.
- Op smaak brengen met zout en enkele druppels tabasco.
- Soep in vier diepe borden schenken.
- In midden van elk bord volle eetlepel crème fraîche scheppen.
- Garneren met tuinkers.