Gnocchi di patate al gorgonzola
Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus
Ingrediënten
- 500 gram aardappels
- 1 eidooier
- 120 gram bloem
- ½ theelepel zout
- 100 gram gorgonzola
- 1 dl melk
- 20 gram boter
- ½ dl slagroom
- 1 mespunt zwarte peper
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil in ruim water.
- Pel de aardappelen als ze nog warm zijn en knijp ze door een pureeknijper.
- Voeg de eidooier toe en roer beetje bij beetje de bloem door de puree.
- Stop met bloem toevoegen zodra het mengsel samenhangend wordt, maar nog steeds kleverig is.
- Rol met bebloemde handen slierten van 1 cm dik uit de puree en snijd deze in stukjes van 1,5 cm.
- Breng 3 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout en kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tegelijk.
- Ze zijn praktisch gaar zodra ze boven komen drijven.
- Haal ze met een schuimspaan uit het water.
- Voor de saus: Verwarm de melk op laag vuur met de gorgonzola en boter.
- Roer tot de kaas is gesmolten en laat het geheel 1 minuut koken.
- Roer van het vuur af de room door de saus en breng op smaak met zwarte peper.
- Serveer de aardappelgnocchi direct, overgoten met de smeuïge gorgonzolasaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt de gnocchi ook serveren met een tomatensaus of als alternatief voor pasta. Geniet van dit overheerlijke Italiaanse gerecht!