Gnocchi di patate al gorgonzola

Gnocchi di patate al gorgonzola

Aardappelgnocchi met gorgonzolasaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aardappels
  • 1 eidooier
  • 120 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 dl melk
  • 20 gram boter
  • ½ dl slagroom
  • 1 mespunt zwarte peper

Instructies

  • Kook de aardappelen in de schil in ruim water.
  • Pel de aardappelen als ze nog warm zijn en knijp ze door een pureeknijper.
  • Voeg de eidooier toe en roer beetje bij beetje de bloem door de puree.
  • Stop met bloem toevoegen zodra het mengsel samenhangend wordt, maar nog steeds kleverig is.
  • Rol met bebloemde handen slierten van 1 cm dik uit de puree en snijd deze in stukjes van 1,5 cm.
  • Breng 3 liter water aan de kook met 1 eetlepel zout en kook de gnocchi in kleine hoeveelheden tegelijk.
  • Ze zijn praktisch gaar zodra ze boven komen drijven.
  • Haal ze met een schuimspaan uit het water.
  • Voor de saus: Verwarm de melk op laag vuur met de gorgonzola en boter.
  • Roer tot de kaas is gesmolten en laat het geheel 1 minuut koken.
  • Roer van het vuur af de room door de saus en breng op smaak met zwarte peper.
  • Serveer de aardappelgnocchi direct, overgoten met de smeuïge gorgonzolasaus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt de gnocchi ook serveren met een tomatensaus of als alternatief voor pasta. Geniet van dit overheerlijke Italiaanse gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Italië