Kalfsschenkel alla Angelo Paracucchi

Kalfsschenkel alla Angelo Paracucchi

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfsschenkels 225-250 gr
  • 6 rijpe tomaten
  • 1 flinke ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes selderij
  • olijfolie
  • 11/2 deciliter bouillon
  • 11/2 deciliter rode wijn
  • enkele druppels wijnazijn

Instructies

  • Reken voor 4 personen op 4 mooie kalfsschenkels, 6 grote tomaten, 1 flinke ui of 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, enkele takjes peterselie en bladselderij.
  • Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
  • Neem het vocht en de zaadjes weg.
  • Snijd het van zaad en zaadlijsten ontdane vruchtvlees van de paprika's in reepjes.
  • Snijd de peterselie en bladselderij in stukjes en hak wat groen van de peterselie fijn (1 eetlepel is voldoende).
  • Verhit 3 eetlepels olie in een grote braadpan.
  • Maak de schenkels droog met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met wat zout en peper.
  • Bak ze in de hete olie om en om bruin.
  • Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Fruit in de resterende olie de ui of sjalot tot ze glazig ziet.
  • Voeg de knoflook toe.
  • Schep het geheel goed om en leg er daarna de reepjes paprika bij.
  • Schep het nogmaals goed om en voeg dan de tomaten, bladselderij en peterselie toe.
  • Schenk er 1,5 dl bouillon en 1,5 dl rode wijn bij en breng het geheel al roerend aan de kook.
  • Leg de schenkels in de pan terug.
  • Ze dienen net niet helemaal onder te staan.
  • Leg het deksel op de pan en laat het geheel, boven een zeer matig afgestelde warmtebron, gedurende 1,5 uur zachtjes stoven.
  • Neem de schenkels uit de pan en houd ze warm.
  • Maak 1 eetlepel bloem met 2 eetlepels melk aan tot een glad papje.
  • Schenk het papje door een zeefje bij de inhoud van de pan.
  • Roer het geheel goed door en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken.
  • Zeef de saus en wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef.
  • U kunt hiervoor natuurlijk ook uw elektrische mengbeker gebruiken.
  • Proef de saus en voeg naar smaak zout, peper en eventueel suiker toe.
  • Leg de schenkels op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.
  • Strooi er daarna de fijngehakte peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: De saus krijgt een fris accent als u er enkele druppels kruidenazijn aan
toevoegt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Italië