Kalfsschenkel alla Angelo Paracucchi
Ingrediënten
Instructies
- Reken voor 4 personen op 4 mooie kalfsschenkels, 6 grote tomaten, 1 flinke ui of 2 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 2 rode paprika's, enkele takjes peterselie en bladselderij.
- Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
- Neem het vocht en de zaadjes weg.
- Snijd het van zaad en zaadlijsten ontdane vruchtvlees van de paprika's in reepjes.
- Snijd de peterselie en bladselderij in stukjes en hak wat groen van de peterselie fijn (1 eetlepel is voldoende).
- Verhit 3 eetlepels olie in een grote braadpan.
- Maak de schenkels droog met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met wat zout en peper.
- Bak ze in de hete olie om en om bruin.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Fruit in de resterende olie de ui of sjalot tot ze glazig ziet.
- Voeg de knoflook toe.
- Schep het geheel goed om en leg er daarna de reepjes paprika bij.
- Schep het nogmaals goed om en voeg dan de tomaten, bladselderij en peterselie toe.
- Schenk er 1,5 dl bouillon en 1,5 dl rode wijn bij en breng het geheel al roerend aan de kook.
- Leg de schenkels in de pan terug.
- Ze dienen net niet helemaal onder te staan.
- Leg het deksel op de pan en laat het geheel, boven een zeer matig afgestelde warmtebron, gedurende 1,5 uur zachtjes stoven.
- Neem de schenkels uit de pan en houd ze warm.
- Maak 1 eetlepel bloem met 2 eetlepels melk aan tot een glad papje.
- Schenk het papje door een zeefje bij de inhoud van de pan.
- Roer het geheel goed door en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken.
- Zeef de saus en wrijf zoveel mogelijk vaste bestanddelen door de zeef.
- U kunt hiervoor natuurlijk ook uw elektrische mengbeker gebruiken.
- Proef de saus en voeg naar smaak zout, peper en eventueel suiker toe.
- Leg de schenkels op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover.
- Strooi er daarna de fijngehakte peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: De saus krijgt een fris accent als u er enkele druppels kruidenazijn aan
toevoegt.
toevoegt.