Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Stap voor stap wienerschnitzel

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schnitzels een voor een tussen twee velletjes plasticfolie leggen en nog platter maken door er met deegroller, lege fles of platte kant van groot mes voorzichtig op te slaan.
  • Van citroen 4 mooie plakjes snijden.
  • Rest van citroen boven schnitzels uitknijpen.
  • Schnitzels inwrijven met zout en peper en even laten liggen.
  • Bloem op plat bord strooien, in diep bord eieren met vork loskloppen en paneermeel op derde bord strooien.
  • Schnitzels een voor een eerst door bloem halen, dan door ei wentelen en vervolgens aan beide kanten in paneermeel drukken.
  • Overtollige paneermeel eraf schudden.
  • Schnitzels op schaal leggen.
  • In koekenpan olie en boter verhitten.
  • Schnitzel in pan leggen en onderkant in 3-4 minuten knapperig bruinbakken.
  • Voorzichtig keren en andere kant ook in 3-4 minuten goudbruin bakken.
  • In oven van 175 °C warmhouden.
  • Op dezelfde manier ook overige schnitzels bakken.
  • Schnitzels op vier warme borden leggen en garneren met plakje citroen en plukje peterselie.
  • Serveren met gebakken aardappels en een frisse salade.
  • Probeert u de onderstaande variaties ook eens!

Tips / Opmerkingen

De echte wienerschnitzel wordt vaak gemaakt met zelfgemaakt paneermeel.
Daarvoor wordt oud brood in blokjes gesneden en op een bakplaat in een warme oven van 150 °C geroosterd tot het goudbruin en droog is.
Daarna wordt het hard geworden brood fijngemalen in de keukenmachine.
U kunt het brood ook fijnmalen in een plastic zak door er met een deegroller over te rollen. Hetzelfde effect krijgt u als u beschuiten verkruimelt.
Kalkoenschnitzels met rauwe ham: Maak minischnitzels van kalkoenmedaillons.
Sla ze plat volgens het basisrecept, kruid ze behalve met citroensap, zout en peper ook met wat gedroogde Italiaanse kruiden.
Wentel ze door een mengsel van gelijke delen bloem en zeer fijngeraspte pittige kaas (bijv. grana padano) en vervolgens volgens het basisrecept door losgeklopt ei en paneermeel.
Bak de kalkoenschnitzels in olijfolie.
Strooi er op het bord dunne reepjes krokant gebakken rauwe ham over.
Lekker bij spaghetti met tomatensaus.

Mexicaanse visschnitzels:

Ook van visfilets kunnen schnitzels worden gemaakt.
Bereid ze volgens het basisrecept, maar sla de visfilets niet plat.
Meng voor extra smaak wat Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper door de bloem.
Vervang de paneermeel door in de keukenmachine fijngemalen tortillachips.
Serveer de visschnitzels met een pikante salsa van blokjes tomaat, tabasco, citroensap, zout en verse koriander.
Lekker met gepofte aardappels.

Mediterrane cordon bleu:

Een 'cordon bleu' is een dubbelgevouwen gepaneerde schnitzel
gevuld met ham en kaas.
Oorspronkelijk werd hier Zwitserse emmentaler kaas voor gebruikt, maar er zijn talloze combinaties mogelijk.
Beleg de platgeslagen schnitzels bijvoorbeeld met rauwe ham en zachte of Hollandse geitenkaas.
Strooi er wat oregano over en vouw de schnitzels dubbel.
Paneer ze volgens het basisrecept.
Bak ze in olijfolie en serveer ze met een grove tapenade van zwarte olijven en blokjes tomaat. Lekker met ravioli.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Scaloppine al limone

kalfsschnitzels met citroen uit AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en vrucht uitpersen.
  • In diep bord marinade roeren van citroensap en -rasp met 4 eetlepels olie.
  • Kalfsschnitzels halveren en tussen twee stukken plasticfolie met deegroller of platte kant van mes nog platter slaan.
  • Schnitzels in marinade leggen, afdekken met folie en (in koelkast) smaken minstens 1 uur laten intrekken.
  • Vlees tussentijds omdraaien in marinade.
  • Schnitzels uit marinade nemen en laten uitlekken.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en schnitzels in 3-4 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Op bord leggen.
  • Marinade door bakvet roeren en aan de kook brengen.
  • Boter en basilicum erdoor roeren.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Schnitzels in saus leggen en nog 2-3 minuten zachtjes verwarmen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sperziebonen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschnitzel met sherry en olijven

AllerHande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Vlees met paprikapoeder en zout en peper naar smaak bestrooien.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 2 eetlepels boter verhitten.
  • Vlees in 6-8 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren.
  • Vlees uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt laten rusten.
  • Knoflook pellen en boven bakvet uitpersen.
  • Peterselie en olijven door bakvet roeren en sherry erbij schenken.
  • Al roerend aan de kook brengen.
  • Rest van boter in klontjes snijden en door jus roeren.
  • Jus even zachtjes door warmen.
  • Vlees over de warme borden verdelen en jus erover schenken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca alla Romana

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
  • Broccoliroosjes van stronk snijden.
  • Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.
  • Plakjes ham halveren.
  • Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
  • Inwrijven met zout en peper.
  • Salie erover strooien.
  • Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
  • Vaststeken met cocktailprikker.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.

Bereiden:

  • De borden voorverwarmen.
  • In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
  • Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
  • Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
  • Bloem op plat bord strooien.
  • Vlees één voor één door bloem wentelen.
  • In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
  • Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
  • Vlees op borden leggen.
  • Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
  • Jus over vlees scheppen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalkoenschnitzel met citroen bieslookpesto en aardappelkoekjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalkoen
porties: 2 personen
Calorieën: 645kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kalkoenschnitzels op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en door bieslookpesto roeren.
  • Ei loskloppen. Knoflook pellen en boven ei uitpersen.
  • Sjalotje pellen, fijnsnipperen en door ei roeren.
  • Courgette schoonmaken, halveren en in plakken snijden.
  • Schnitzel en courgette aan beide kanten dun bestrijken met 1 eetlepel olijfolie en bestrooien met zout en peper.
  • Princess Table Chef 5 minuten voorverwarmen op 215 °C. Aardappels schillen, wassen en grof raspen.
  • Met rest van olijfolie, zout en peper door eimengsel scheppen.
  • Van aardappelmengsel met houten spatels 6-8 bergjes vormen op bakplaat en tot platte koekjes drukken.
  • Aardappelkoekjes in ca. 5 minuten aan beide zijden krokant bakken.
  • In aluminiumfolie warmhouden.
  • Schnitzel en courgette ca. 5 minuten bakken, halverwege baktijd omdraaien.
  • Schnitzels royaal besmeren met citroen-bieslookpesto.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelkoekjes, courgette en een tomatensalade.
 

Nutrition

Calorieën: 645kcal | koolhydraten: 46g | Eiwit: 39g | Vet: 34g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschnitzel met courgette

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Courgettes wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Schnitzels in 2 plakken snijden, bestrooien met zout en peper.
  • Schnitzels omwikkelen met ham.
  • Hierop salieblaadjes schuin met cocktailprikker vastzetten.
  • In koekenpan 50 ml culinesse verhitten.
  • Schnitzels met saliekant naar beneden ca. 2 minuten bakken, keren en ca. 2 minuten bakken.
  • Intussen in braadpan rest van culinesse verhitten.
  • Courgette in ca. 5 minuten bakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Schnitzels uit pan nemen.
  • Azijn en 2 eetlepels water aan braadvet toevoegen en aanbaksels losroeren.

Tips / Opmerkingen

Schnitzels serveren met rijst, courgette en jus.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kalfsschnitzels met gepofte aardappels

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schoonboenen en op verschillende plaatsen met vork inprikken.
  • Broccoli schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen.
  • Aardappels in magnetronschaal in magnetron op vol vermogen (700 Watt) ca. 10 minuten verhitten.
  • Broccoli in ca. 8 minuten beetgaar koken. In koekenpan boter verhitten.
  • Kalfsschnitzels bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen crème fraîche losroeren met zout en peper.
  • Peterselie fijnknippen.
  • Peterselie door crème fraîche roeren.
  • Knoflook pellen, boven sausje uitpersen en doorroeren.
  • Aardappels half opensnijden en opdienen met flinke lepel saus.
  • Serveren met kalfsschnitzels en broccoli.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde kalfsschnitzel

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Kaas, Kalfsvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°c
  • Zout en peper de schnitzels.
  • Bak in een koekenpan de schnitzels aan beide kanten aan in een klont boter en een eetlepel olie.
  • Leg de schnitzels in een ovenschaal.
  • Deglaseer de pan met de cognac.
  • Schraap met een houten lepel de aanbaksels los.
  • Voeg de crème fraîche en de kalfsfond toe.
  • Meng goed met behulp van een vork.
  • Zet het vuur laag en laat een minuut of 7 inkoken.
  • Verdeel de saus over de schnitzels.
  • Leg op elke schnitzel een plak rauwe ham.
  • Bestrooi de schnitzels met de geraspte kaas.
  • Leg er wat klontjes boter op en zet in de oven om de kaas te laten smelten.
  • Verdeel over de oven en serveer er b.v. haricots-verts en een gekookt aardappeltje bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Saltimbocca op zijn Romaans

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Bedek de schnitzels met een plak ham.
  • Leg hierop een paar blaadjes salie en zet deze vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi met wat zout en peper.
  • Verhit in een koekenpan een el. olijfolie en een klontje boter.
  • Bak eerst de kant zonder de ham.
  • Laat 5 minuten zachtjes bakken en keer dan de schnitzels om.
  • Haal de schnitzels uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Deglaceer de pan met de witte wijn.
  • Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel.
  • Laat voor de helft inkoken en voeg dan de crème fraîche toe.
  • Meng goed door elkaar.
  • Leg op elk bord een schnitzel.
  • Verdeel de saus over de borden.

Tips / Opmerkingen

Wij aten er haricots verts bij met frites.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegratineerde kalfsschnitzel op zijn Parijs

Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Strooi wat zout en peper op de schnitzels en leg er de plak ham op.
  • Vouw ze dubbel.
  • Verhit in een koekenpan 1 el olie en een flinke klont boter.
  • Bak de schnitzels 2 minuten aan beide kanten.
  • Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  • Dek af met een stukje aluminiumfolie.
  • Verhit de oven voor op 200°c
  • Gooi het vet uit de pan weg.
  • Schraap de eventuele aanbaksels los met een houten lepel en blus af met de cognac.
  • Voeg de crème fraîche toe en het kalfsfond.
  • Roer dit goed door elkaar.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Giet in 2 kleine ovenschaaltjes een beetje saus.
  • Leg hierop de kalfsschnitzels en bedek met de rest van de saus.
  • Strooi hier de 2 soorten kaas over.
  • Zet de schaaltjes in de oven en laat het gerecht gratineren in 10 à 15 minuten.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een pasta naar keuze.