Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55
Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99
Stap voor stap wienerschnitzel
AllerHande 2005
porties: 4 personen
ingrediënten
- 4 kalfsschnitzels of varkensschnitzels ongepaneerde
- 1 citroen
- versgemalen peper
- 100 g bloem
- 2 eieren
- 200 g paneermeel
- 100 ml olie
- 25 g boter
- 4 takjes peterselie
Bereidingswijze
- Schnitzels een voor een tussen twee velletjes plasticfolie leggen en nog platter maken door er met deegroller, lege fles of platte kant van groot mes voorzichtig op te slaan.
- Van citroen 4 mooie plakjes snijden.
- Rest van citroen boven schnitzels uitknijpen.
- Schnitzels inwrijven met zout en peper en even laten liggen.
- Bloem op plat bord strooien, in diep bord eieren met vork loskloppen en paneermeel op derde bord strooien.
- Schnitzels een voor een eerst door bloem halen, dan door ei wentelen en vervolgens aan beide kanten in paneermeel drukken.
- Overtollige paneermeel eraf schudden.
- Schnitzels op schaal leggen.
- In koekenpan olie en boter verhitten.
- Schnitzel in pan leggen en onderkant in 3-4 minuten knapperig bruinbakken.
- Voorzichtig keren en andere kant ook in 3-4 minuten goudbruin bakken.
- In oven van 175 °C warmhouden.
- Op dezelfde manier ook overige schnitzels bakken.
- Schnitzels op vier warme borden leggen en garneren met plakje citroen en plukje peterselie.
- Serveren met gebakken aardappels en een frisse salade.
- Probeert u de onderstaande variaties ook eens!
Tips / Opmerkingen
De echte wienerschnitzel wordt vaak gemaakt met zelfgemaakt paneermeel.
Daarvoor wordt oud brood in blokjes gesneden en op een bakplaat in een warme oven van 150 °C geroosterd tot het goudbruin en droog is. Daarna wordt het hard geworden brood fijngemalen in de keukenmachine.
U kunt het brood ook fijnmalen in een plastic zak door er met een deegroller over te rollen. Hetzelfde effect krijgt u als u beschuiten verkruimelt.
Kalkoenschnitzels met rauwe ham: Maak minischnitzels van kalkoenmedaillons.
Sla ze plat volgens het basisrecept, kruid ze behalve met citroensap, zout en peper ook met wat gedroogde Italiaanse kruiden. Wentel ze door een mengsel van gelijke delen bloem en zeer fijngeraspte pittige kaas (bijv. grana padano) en vervolgens volgens het basisrecept door losgeklopt ei en paneermeel. Bak de kalkoenschnitzels in olijfolie.
Strooi er op het bord dunne reepjes krokant gebakken rauwe ham over. Lekker bij spaghetti met tomatensaus.
Bereid ze volgens het basisrecept, maar sla de visfilets niet plat.
Meng voor extra smaak wat Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper door de bloem.
Vervang de paneermeel door in de keukenmachine fijngemalen tortillachips. Serveer de visschnitzels met een pikante salsa van blokjes tomaat, tabasco, citroensap, zout en verse koriander. Lekker met gepofte aardappels.
gevuld met ham en kaas.
Oorspronkelijk werd hier Zwitserse emmentaler kaas voor gebruikt, maar er zijn talloze combinaties mogelijk.
Beleg de platgeslagen schnitzels bijvoorbeeld met rauwe ham en zachte of Hollandse geitenkaas.
Strooi er wat oregano over en vouw de schnitzels dubbel.
Paneer ze volgens het basisrecept.
Bak ze in olijfolie en serveer ze met een grove tapenade van zwarte olijven en blokjes tomaat. Lekker met ravioli.
Daarvoor wordt oud brood in blokjes gesneden en op een bakplaat in een warme oven van 150 °C geroosterd tot het goudbruin en droog is. Daarna wordt het hard geworden brood fijngemalen in de keukenmachine.
U kunt het brood ook fijnmalen in een plastic zak door er met een deegroller over te rollen. Hetzelfde effect krijgt u als u beschuiten verkruimelt.
Kalkoenschnitzels met rauwe ham: Maak minischnitzels van kalkoenmedaillons.
Sla ze plat volgens het basisrecept, kruid ze behalve met citroensap, zout en peper ook met wat gedroogde Italiaanse kruiden. Wentel ze door een mengsel van gelijke delen bloem en zeer fijngeraspte pittige kaas (bijv. grana padano) en vervolgens volgens het basisrecept door losgeklopt ei en paneermeel. Bak de kalkoenschnitzels in olijfolie.
Strooi er op het bord dunne reepjes krokant gebakken rauwe ham over. Lekker bij spaghetti met tomatensaus.
Mexicaanse visschnitzels:
Ook van visfilets kunnen schnitzels worden gemaakt.Bereid ze volgens het basisrecept, maar sla de visfilets niet plat.
Meng voor extra smaak wat Mexicaanse kruiden, zout en (chili)peper door de bloem.
Vervang de paneermeel door in de keukenmachine fijngemalen tortillachips. Serveer de visschnitzels met een pikante salsa van blokjes tomaat, tabasco, citroensap, zout en verse koriander. Lekker met gepofte aardappels.
Mediterrane cordon bleu:
Een 'cordon bleu' is een dubbelgevouwen gepaneerde schnitzelgevuld met ham en kaas.
Oorspronkelijk werd hier Zwitserse emmentaler kaas voor gebruikt, maar er zijn talloze combinaties mogelijk.
Beleg de platgeslagen schnitzels bijvoorbeeld met rauwe ham en zachte of Hollandse geitenkaas.
Strooi er wat oregano over en vouw de schnitzels dubbel.
Paneer ze volgens het basisrecept.
Bak ze in olijfolie en serveer ze met een grove tapenade van zwarte olijven en blokjes tomaat. Lekker met ravioli.