Kalfsschnitzels in Citroensaus

Scaloppine al limone
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 kalfsschnitzels
  • 25 g roomboter in blokjes
  • gr verse basilicum fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil fijn en pers de vrucht uit.
  • Meng in een diep bord de citroensap en -rasp met 4 eetlepels olijfolie tot een marinade.
  • Halveer de kalfsschnitzels en sla ze tussen twee stukken plasticfolie met een deegroller of platte kant van een mes nog platter.
  • Leg de schnitzels in de marinade, dek af met folie en laat de smaken minstens 1 uur intrekken in de koelkast, waarbij je het vlees tussentijds in de marinade omdraait.
  • Haal de schnitzels uit de marinade en laat ze uitlekken.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de schnitzels in 3-4 minuten goudbruin, halverwege keren.
  • Leg de gebakken schnitzels op een bord.
  • Roer de marinade door het bakvet en breng aan de kook.
  • Roer de roomboter en fijngehakte basilicum door de saus.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Leg de schnitzels terug in de saus en verwarm ze nog 2-3 minuten zachtjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de kalfsschnitzels in citroensaus en geniet van deze heerlijke Italiaanse klassieker!

Wijnadvies:

Deze kalfsschnitzels met citroensaus zijn heerlijk met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio. De frisse tonen van de wijn passen perfect bij de citroen en de lichte smaak van het kalfsvlees.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij