Kippenlevertjes in sherryazijn

Kippenlevertjes in sherryazijn

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 50 gram gesmolten ongezouten boter
  • 2 fijngehakte sjalotten of 1/2 fijngehakte ui
  • 4 eetlepels sherryazijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ pot kippenbouillon geconcentreerde van Struik
  • 1 theelepel milde paprikapoeder
  • 1 teen knoflook
  • zout
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Maak de levertjes schoon en was ze.
  • Meng het paprikapoeder met peper en zout in een kom en wentel de levertjes hier goed door.
  • Verhit de gesmolten boter in een grote braadpan, doe de levertjes erbij en roerbak op hoog vuur tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  • Houd ze in een schaal warm.
  • Fruit in dezelfde pan de ui op laag vuur licht aan.
  • Voeg de azijn en de suiker toe, knijp de teen knoflook erboven uit en laat koken tot de azijn bijna is verdampt.
  • Roer er dan de geconcentreerde bouillon, met water aangevuld tot ½ liter door en laat tot de helft inkoken.
  • Bind de saus door al roerend de overige boter in kleine stukjes toe te voegen.
  • Breng op smaak met peper en zout en schenk de saus over de levertjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Tapas
Land van herkomst Nederland