Zuurkoolsoep met kip
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 50 g boter
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geperst
- 1½ eetlepel bloem
- 1 theelepel komijn djinten
- 1 liter kippenbouillon van tablet
- 500 g wijnzuurkool mild Biologisch
- 4 kipfilets
- ½ rode paprika in blokjes
Bereidingswijze
- In (soep)pan 1 1/2 el boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
- Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
- Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
- Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
- Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken.
- Intussen kipfilets met peper bestrooien.
- In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
- Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
- Paprika door soep roeren.
- Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.
Tips / Opmerkingen
Kip kan vervangen worden door parelhoen- of kalkoenfilet (ca. 400 g)