Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkoolsoep met kip

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Soep
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In (soep)pan 1 1/2 el boter verhitten en ui met knoflook in 5 min. op laag vuur lichtbruin bakken.
  • Bloem en komijn erover strooien en ui nog 1 min. zachtjes bakken.
  • Scheut bouillon toevoegen en met houten pollepel roeren tot gladde saus ontstaat.
  • Rest van bouillon in scheuten toevoegen en soep al roerend aan de kook brengen.
  • Zuurkool erdoor mengen en soep nog 15 min. zachtjes laten koken.
  • Intussen kipfilets met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en filets in ca. 6 min. per kant bruin en gaar bakken.
  • Kipfilets schuin in plakken snijden en elk in diep bord leggen.
  • Paprika door soep roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en soep over borden verdelen.

Tips / Opmerkingen

Kip kan vervangen worden door parelhoen- of kalkoenfilet (ca. 400 g)

Recept afdrukken
No ratings yet

Yoghurt spinaziesoep

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In soeppan ui in olie 3 min. fruiten.
  • Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken.
  • Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken.
  • Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is.
  • Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren.
  • Yoghurt op smaak brengen met zout en peper.
  • Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren.
  • Soep over vier grote kommen verdelen,

Tips / Opmerkingen

Serveren met naanbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Groentecurry met aardappel samosa's

Allerhande 2003
Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In wok of koekenpan helft van olie verhitten.
  • Helft van ui en knoflook fruiten met 1/2 eetlepel sambal, 1/2 eetlepel suiker, 1 eetlepel kerrie en komijn.
  • Aardappelblokjes, 1 1/2 eetlepel bouillonpoeder en 2 dl water toevoegen en vocht aan de kook brengen.
  • Vuur laag draaien en aardappels ca. 10 minuten zachtjes laten sudderen, tot ze gaar zijn en het water vrijwel verdampt is.
  • Af en toe omscheppen.
  • Pan van vuur nemen en aardappels (iets) laten afkoelen.
  • Intussen groenten schoonmaken.
  • Bloemkool in kleine roosjes verdelen. Prei schuin in ringen van ca. 1 1/2 cm breed snijden.
  • Wortel en courgette in lengte halveren en schuin in plakken snijden.
  • Kool grof snijden.
  • Oven voorverwarmen op 220 °C. Bladerdeeg laten ontdooien.
  • Plakjes diagonaal halveren.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • Aardappelmengsel over helft van deegdriehoekjes verdelen, afdekken met resterende driehoekjes.
  • Randen met water bestrijken en stevig dichtdrukken.
  • Ei loskloppen.
  • Deegdriehoekjes op bakplaat leggen, bovenkant met ei bestrijken en in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Intussen in wok of hapjespan rest van olie verhitten.
  • Rest van ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken met rest van sambal, suiker en kerrie.
  • Rest van bouillonpoeder en ca. 3 dl water toevoegen.
  • Kool en wortel erdoor scheppen en met deksel op pan ca. 5 minuten laten stoven.
  • Bloemkool, prei en courgette toevoegen en geheel nog ca. 5 minuten laten stoven.
  • Intussen citroen uitpersen.
  • Kokoscrème en citroensap door groenten mengen en blijven omscheppen tot kokoscrème goed is opgelost.
  • Pan van vuur nemen, koriander erboven fijn knippen en door curry roeren.
  • Groentecurry serveren met warme aardappel samosa's.

Tips / Opmerkingen

Lekker met basmatirijst en komkommersalade met een munt-yoghurtdressing.

Recept afdrukken
No ratings yet

Algerijnse gegrilde sardines met citroen en koriander

Recept categorieën: Bijgerecht, Vis
Land van herkomst: Algerijë
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng olie, citroensap, koriander, specerijen en zout en peper.
  • Leg de sardines in een enkele laag in een grote, ondiepe schaal en giet de marinade erover.
  • Laat ze op een koele plaats 1 uur marineren (2 - 3 keer omkeren).
  • Verwarm de grill voor en leg de sardines aan elke kant 2 - 3 min. onder de grill.
  • Bedruip de vis met de marinade als hij bruin begint te worden en als u hem omkeert.
  • Giet het restant voor het serveren over de sardines

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidige eendenborst met paté

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Eend, Voorgerechten
porties: 4 personen
Calorieën: 410kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Pepertje erboven verkruimelen.
  • Kardemom, komijn, koriander en 1 eetlepel olie toevoegen.
  • Geheel goed mengen, eendenborstfilets er aan vleeskant mee inwrijven en ca. 30 minuten laten intrekken.
  • In droge koekenpan pijnboompitten licht roosteren.
  • Op bord laten afkoelen.
  • Rest van olie in koekenpan verhitten.
  • Vel van eendenborst paar keer insnijden.
  • Eendenborst op velzijde ca. 3 minuten bakken, omdraaien en nog ca. 2 minuten bakken tot vlees rosé is.
  • Vlees uit pan nemen en met zout bestrooien.
  • Vel lossnijden, filets in dunne plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Paté in blokjes snijden.
  • Plakjes eendenborst op sla rangschikken en bestrooien met blokjes paté.
  • Garneren met geroosterde pijnboompitten.

Nutrition

Calorieën: 410kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 16g | Vet: 38g

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili sin carne met fijngehakt

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers, Wraps
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de guacamole:

Bereidingswijze

  • Snipper de uien en de knoflook fijn en snijd de paprika’s en champignons in stukjes.
  • Fruit de uien en knoflook 5 minuten in een pan met Alpro®soya Bak&Braad glazig.
  • Voeg het Alpro®soya Fijngehakt,de paprika en champignons toe en laat het nog 5 minuten bakken.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor de chili toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij voor de guacamole de avocado’s en tomaten in blokjes van een halve centimeter en snipper de rode uien fijn.
  • Meng de avocado met de tomaten, rode ui, het limoensap en de chilisaus en breng de guacamole op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps ongeveer 2 minuten in een oven of pan.
  • Vul de wrap met 3 eetlepels chili sin carne en wat guacamole en rol hem op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bami met pittige Alpro® soya Reepjes

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de gember, knoflook en lente uit fijn.
  • Snij de shiitakes in plakjes en de paksoi in schuine reepjes van ½ cm.
  • Doe de mie in de pan en volg de bereidingswijze die op de verpakking vermeld staat.
  • Doe een scheut Alpro®soya Bak en Braad in de pan en fruit de knoflook en lente ui.
  • Voeg daarna de gesneden shiitakes, paksoi en de Alpro® soya reepjes toe aan de knoflook en lente ui en roerbak het geheel voor ca. 3 minuten.
  • Bestrooi het gerecht met de komijn en koriander en bak het nog even mee.
  • Voeg naar eigen smaak ketjap en zoete chili saus toe.
  • Eventueel op smaak brengen met een klein beetje citroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili sin carne met guacamole

Bereidingstijd15 min
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegan
porties: 2 personen

ingrediënten

Voor de guacamole:

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook fijn en snijd de paprika’s en champignons in stukjes.
  • Fruit de uien en knoflook in een pan met hete olie voor 5 minuten tot ze glazig zijn.
  • Voeg het Alpro®soya fijngehakt,paprika en champignons toe en kook voor 5 minuten verder.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het 5 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Guacamole:

  • Snijd de avocado’s en tomaten in ½ cm blokjes.
  • Snipper de halve rode ui fijn.
  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps in de oven of pan.
  • Voeg 3 eetlepels chili sin carne toe en wat guacamole en rol hem vervolgens op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met tahoe, prei, uien, bananen en satesaus

Recept categorieën: Fruit, Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst op laag vuur gaar en droog.
  • Snij ondertussen de tahoe in blokjes van een centimeter op een bord en marineer ze met gemberpoeder, knoflookpoeder en flink wat ketjap (zoet of zout).
  • Af en toe goed omscheppen.
  • Fruit de ui met knoflook en de prei en breng dit op smaak met santen (liefst van een blok,anders een zakje),laos, koriander,komijn en kurkuma en een mespunt sambal.
  • Wees met de kruiden niet zuinig.
  • Goed doorscheppen.
  • Als de tahoe een uur gemarineerd is deze toevoegen aan de groente / kruidenmengsel en zachtjes meebakken.
  • Vervolgens de droge gare rijst erdoor scheppen en voorzichtig meebakken.
  • Op smaak brengen met ketjap en sambal.
  • Maak van de satesaus en wat melk een dikke romige saus.
  • Doe de nasi op de borden, bestrooi deze met seroendeng en vervolgens met de satesaus en geef er gesneden banaan en atjar tjampoer bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Agneau a l'Indonesienne

Lams blokjes uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Twee uur voor het koken begint leggen we de paprika's onder de grill totdat het vel zwart is.
  • Spoel ze af onder koud water en haal er het vel af.
  • Verwijder ook de pitjes.
  • Hak de rode paprika fijn en snij de groene in julienne.
  • Schil de knoflook.
  • Neem een mortier en doe er de pulp van de rode paprika in, wat foelie, komijn, saffraan, koriander en mosterdzaad.
  • Neem van alle specerijen een halve theelepel.
  • Geef er nog wat zout en peper bij en stamp dit alles tot een pasta, terwijl u langzaam een eetlepel olie toevoegt en de wijnazijn.
  • Snij het vlees in kleine blokjes en doe het in een kom.
  • Geef er de pasta overheen, meng het goed en laat het op een warme plaats twee uur marineren.
  • Schil de ui en snij ze in fijne rondjes.
  • Laat het vlees uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan en sauteer hierin het vlees bruin.
  • Doe dan de deksel op de pan en laat op gedurende 90 minuten zeer zachtjes smoren.
  • Als het nodig is voegt U een of twee eetlepels water bij tijdens het proces, opdat het vlees niet aanbakt en uitdroogt.
  • Kook de rijst.
  • Sauteer in wat olie de reepjes groene paprika.
  • Kook de erwtjes.
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd van het vlees de marinade toe.
  • Warm nog even door en voeg er de erwtjes en de paprika bij.
  • Serveer het heet met de rijst.