Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse salade van Cucina Christina

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Alles klein snijden, in blokjes of schijfjes
  • op het allerlaatst de mayonaise met rasp en sap mengen en door de stukjes roeren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Bereidingswijze

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Tips / Opmerkingen

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tofu met Chinese kool en shii-take

    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
    Land van herkomst: Oosters
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Auteur: Alpro.com

    Bereidingswijze

    • Verwarm de oven voor op 180° C.
    • Snij de onderkant van de Chinese kool en haal de bladeren los van elkaar.
    • Blancheer de Chinese kool bladeren in een pan met kokend water en een snufje zout.
    • Haal de bladeren na ca. 2 minuten uit de pan en leg ze naast elkaar op een snijplank.
    • Maak nu de vulling voor de koolbladeren.
    • Snipper de gember, knoflook, lente ui en Spanjee peper fijn, als je niet van pittig houdt kan je de pitjes uit de peper
    • verwijderen.
    • Verwarm een scheut Alpro® soya Bak & Braad in een wok en voeg alle snippers, m.u.v. de shii-take toe en bak gedurende 30 seconden.
    • Voeg vervolgens de in stukken gesneden shii-take toe en bak gedurende 2 minuten totdat de shii-take geslonken zijn.
    • Voeg de soja saus toe en breng op smaak met het sap van een halve citroen.
    • Haal van de warmtebron.
    • Snij het tofu blok in 4 gelijke stukken.
    • Dep de Chinese kool bladeren droog met keukenpapier, leg er met een lepel het shii-take mengsel op gevolgd door een stuk tofu.
    • Rol dit op tot een pakketje, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de voorverwarmde oven ,de oven mag nu uit.
    • Kook de noedels volgens instructie op de verpakking en giet ze af.
    • Leg de noedels in een diep bord.
    • Haal de tofu pakketjes uit de oven en snij de rolletjes doormidden.
    • Leg de 2 helften op de noedels en giet er een beetje soja saus overheen om het geheel af te maken.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Chinese broccoli

    Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
    Dieët: Vegetarisch
    porties: 4 personen
    Auteur: Alpro.com

    Bereidingswijze

    • Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
    • Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
    • Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
    • Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spanjee peper toe.
    • Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
    • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
    • Voeg naar smaak zout of citroen toe.
    • Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies, normaal 4 minuten in kokend, zout water, giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
    • Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Sannie's viscurry
    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Sannie's viscurry

    Recept categorieën: Curry's, Vis
    Land van herkomst: Nederland
    Auteur: Sandra Kemna

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Fruit de ui met de knoflook wokgemak in de olie.
    • Voeg de bruine basterdsuiker toe, roerbak even, doe de gele curry pasta erbij en roerbak een minuutje.
    • Doe de wokgroente erbij en roerbak even kort.
    • Voeg de kokosmelk, korianderpoeder, Thaise vissaus, limoensap en limoenrasp toe en breng aan de kook. Proef even en breng op smaak met wat zout.
    • Leg de stukken pangasiusfilet erin, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat in ongeveer 10 minuutjes garen.
    • Schep de curry met rijst op een bord en doe er wat lente-ui ringen overheen.
    • Eet smakelijk!

    Tips / Opmerkingen

    Lekker met rijst en zoetzure komkommer met rode ui.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Rijk gevulde soto ayam tafel

    Recept categorieën: Gevogelte, Kip, Soep
    Land van herkomst: Oosters
    porties: 4 personen
    Auteur: go-tan.nl

    ingrediënten

    voor de soep

    voor de soto ayam-tafel

    Bereidingswijze

    • Maak de soep met de boemboe, het vlees en het water volgens de verpakking, maar voeg 1,2 l water toe i.p.v. 0,8 l.
    • Laat de soep minimaal 30 minuten zachtjes trekken en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
    • Kook ondertussen de aardappelen en eieren (hard) en de bereid de miehoen volgens de verpakking.
    • Overgiet de taugé in een vergiet met kokend water.
    • Gebruik je kool, dan snijd je deze in reepjes en blancheer je ze een halve minuut in kokend water.
    • Snijd de bladselderij en eventueel hetkorianderblad of lente-ui klein en snijd de gekookte eieren in schijfjes.
    • Als optie kun je een ketjapsausje maken door ketjap, citroensap en/of sambal te mengen.
    • Doe de deksel op de pan en zet deze, bij voorkeur op een warmhoudplaat, op tafel.
    • Alle overige ingrediënten kun je apart in leuke kommen eromheen zetten.
    • Zet lege eetborden of eetkommen met bestek klaar en genieten maar!


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Salade met biefstuk

    Totale tijd30 minuten
    Recept categorieën: Rundvlees, Salade, Vlees
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Bak in de olie de biefstuk met de knoflook en gember even aan.
    • Bak de lente-ui, het pepertje, de taugé, ananas en courgette heel even mee.
    • Meng het limoensap, de koriander, zout en peper erdoor.
    • Verdeel de ijsbergsla en de reepjes biefstuk over 4 borden.
    • Verdeel de sla en tomaat erover.
    • Garneer met een plakje limoen.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tomaten Paprikasoep

    Voorbereidingstijd20 minuten
    Bereidingstijd2 Uren
    Recept categorieën: Rundvlees, Soep, Varkensvlees
    porties: 4 personen

    Equipment

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Zet in een soeppan 2 liter water op.
    • Voeg de poulet en het mergpijpje toe.
    • Breng aan de kook.
    • Zodra het water kookt zet dan het vuur laag en laat gedurende anderhalf uur de bouillon trekken.
    • Draai intussen van het gehakt, op smaak gebracht met zout en peper, soepballetjes.
    • Snijd de tomaten en paprika’s in blokjes.
    • Snijd de knoflook fijn.
    • Na anderhalf uur voeg je de tomaten, paprika’s, tomatenpuree toe.
    • Breng weer aan de kook.
    • Voeg de gehaktballetjes toe.
    • Laat even goed doorgaren.
    • Voeg dan de soepgroenten toe.
    • Laat nog 20 minuten zachtjes door koken.
    • Snijd intussen de lente-ui in ringetjes.
    • Proef de soep en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
    • Verdeel de soep over borden of soepkommen en strooi er wat lente ui over.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Salade met zalm

    Voorbereidingstijd30 minuten
    Bereidingstijd10 minuten
    Recept categorieën: Salade, Vis, Zalm
    porties: 2 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Verhit in een koekenpan de olie op midden hoog vuur en bak de zalm op de velkant.
    • Pluk de sla van de krop en was en droog deze.
    • Leg de sla op een serveerschaal.
    • Snijd de tomaten en lente ui in plakken.
    • Leg deze op de sla.
    • Pluk de zalm en verdeel deze ook over de sla.
    • Maak in een kommetje een vinaigrette in de verhouding 1 deel mosterd, 2 delen azijn, 5 delen olie. Breng op smaak met wat zout en peper.
    • Verdeel de vinaigrette over de salade en verdeel de peterselie over de salade.

    Tips / Opmerkingen

    Serveer met stokbrood.


    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

    Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Risotto met garnalen en saffraan

    Voorbereidingstijd10 minuten
    Bereidingstijd20 minuten
    Recept categorieën: Rijst, Vis, Zeevruchten
    porties: 2 personen

    Bereidingswijze

    • Pel en snipper de sjalot.
    • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de sjalot.
    • Zodra deze glazig is voeg je de rijst toe.
    • Zodra deze glazig ziet blus je de rijst af met de wijn.
    • Zodra de wijn is opgenomen door de rijst voeg je wat bouillon toe.
    • Roer regelmatig goed door.
    • Als ook deze is opgenomen voeg je weer wat bouillon toe.
    • Herhaal dit tot de rijst gaar is.
    • Voeg de saffraan toe en roer goed door.
    • Breng op smaak met wat peper.
    • Bak intussen de grote garnalen in een scheutje olijfolie.
    • Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
    • Voeg de Hollandse garnaaltjes toe aan de risotto.
    • Verdeel de risotto en de grote garnalen over de borden en garneer met de lente-ui.